Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından ifade çağrıları yapıldığı belirterek, "Bizim cevabımız çok net. Bizleri halkımız dışında, bizi seçen vatandaşlarımız dışında kimse sorgulayamaz. Kimseye söylediklerimizden, siyasi düşüncelerimizden dolayı, halkımızın taleplerini, mücadelesini temsil ettiğimizden dolayı hesap vermeyiz, vermez zorunda değiliz" dedi.
Figen Yüksekdağ, HDP Mersin İl Başkanlığı tarafından Yılmaz Güney Parkı’nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftarda Yüksekdağ’a, Akdeniz Belediye Eş Başkanları Fazıl Türk ile Yüksel Mutlu’da eşlik etti. İftarın ardından konuşan Yüksekdağ, İFTARDA Mersinliler ile birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Bizler her yan yana geldiğimizde halkın ve haklılığımızın iradesini büyütürüz. İster bir mitingde ister parti çalışmasında isterse Ramazan sofrasında bu mübarek ayın dayanışma zemininde bir araya gelelim. Her yan yana geldiğimizde gücümüzü büyütürüz, her yan yana geldiğimizde bu gücün kazanma azmini büyütürüz. Tamda bu nedenle bizim yan yana gelmemizi istemiyorlar. Biz her yan yana geldiğimizde, dayanışmayı büyüttüğümüzde bildikleri her yolla bu dayanışmayı ve birliği dağıtmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar bunu başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar" diye konuştu.
Dokunulmazlıklarla ilgili de konuşan Yüksekdağ, "Milletvekillerimizin, her birimizin dokunulmazlıkları kaldırıldı. Şimdi savcılar, görevlendirilen hakimler bizleri ifade çağrısı yapmışlar. Cevabımız çok net. Bizleri halkımız dışında, bizi seçen vatandaşlarımız dışında kimse sorgulayamaz. Kimseye söylediklerimizden dolayı, siyasi düşüncelerimizden dolayı, halkımızın taleplerini, mücadelesini temsil ettiğimiz, dillendirdiğimizden dolayı hesap vermeyiz, hesap vermek zorunda değiliz. Bizleri bugün savcılık ve mahkemeler yoluyla hesap vermeye zorlayanlar kendileri hesap verecekler. Bizler bu koşulda da siyaset yapmaya ve var olmayı başaracağız" şeklinde konuştu.
Belediyelerle ilgilide konuşan Yüksekdağ, "Belediyeler halkındır. 1 yıldır zaten belediyelere sürekli müfettişler yolluyorlar. Bütün inceledikleri belediyelerde bir tane sıkıntı bulamadılar" ifadelerini kullandı.