Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Ceyhan’da yerel ve ulusal basınla kahvaltıda bir araya geldi.

Ceyhan’daki bir alışveriş merkezinde düzenlenen kahvaltıdan sonra yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdogan’a yüklenen Yüksekdağ, 7 Haziran sonrası tekrar edilen seçimin sebebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkan olamaması ve AKP’nin tekrar tek başına iktidar olamaması olduğunu belirtti. "7 Haziran’a kadar kendilerine ‘Gelin Meclis'te siyaset yapın dağda, sokakta siyaset yapmayın’ diyenler ne oldu da 7 Haziran sonrası bizleri hedef aldı?" diye soran Yüksekdağ, “Çağırdınız, geldik. Neden korkuyorsunuz? Barıştan korkuyorlar. Yarasanın ışıktan korktukları gibi barıştan, demokratik siyasetten korkuyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yapılan operasyonlarla, bombalı eylemlerle asıl hedefin HDP olduğunu iddia eden Yüksekdağ, “Biz korkmadık. Yüzümüzü dökmedik. Kavgaya girmedik. Demokratik başarımızı hazmedemediler. AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘7 Haziran'da iktidar olamazsak kaos olur, tufan olur’ diye halkımızı tehdit etti. Bizim başarımızı hazmedemediler.” diye konuştu.

Neden 7 Haziran seçimleri sonrası çatışmaların çıktığını herkesin kendi vicdanında cevaplaması gereken önemli bir soru olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, “Bu sorunun cevabını aslında halkımız çok iyi biliyor. Zamanı geldiğinde halkımız gereken cevabı verecektir.” dedi.