HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Adana’da tarım işçileriyle birlikte biber ve mandalina topladı.

Beraberinde HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile birlikte Tuzla Mahallesi’ne geçen Figen Yüksekdağ, burada tarım işçileriyle buluştu. İşçilerle birlikte biber toplayan Yüksekdağ, daha sonra başka bir tarlaya geçerek Kobani’den gelen işçilerle görüştü. Burada da biber toplayan Yüksekdağ, mandalina bahçesine geçerek mandalina topladı. Eline makası alan Yüksekdağ, kendilerinin de mandalina bahçeleri olduğunu söyledi. Tarım işçilerinin sorunlarını bildiklerini ifade eden Yüksekdağ, bunun için mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarının düzeltilmesi ve güvenceye kavuşturulması için kanun teklifi verdiklerini hatırlattı. Tarım işçilerinin seçim programlarında ön sıralarda yer aldığını dile getiren Yüksekdağ, bir yasa kapsamında olmayan tarım işçilerinin sigortalı, insani barınma koşullarında çalışmaları için meclisteki çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye'de tarım işçilerinin yollarda ölümlerle hatırlandığını aktaran Yüksekdağ, “Tarım işçilerinin anlamak için burada onlarla biber ürün toplamaya gerek yok. Tarım işçilerinin sorunları Türkiye'nin her yerinde aynı. Tarım işçileri insani olmayan koşullarda çalışıyor. Tarım işçileri yol üzerinde görünen çadırlarda sağlıklı olmayan koşullarda yaşıyor. Bu sorunların çözümü bizim seçim programımızda var. Tarım işçilerinin sorunlarının çözülmesi herkesi görevidir.” ifadelerini kullandı.

Çiftçiler ise çalışma ve yaşam şartlarının düzeltilmesi için Yüksekdağ’dan destek istedi. Tarım işçilerinin hiçbir sosyal güvencesinin olmadığını belirten işçiler, tarlaya taşınırken yaşadıkları sıkıntıları da dile getirdi.