Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara’daki patlamada yaralananları ve ailelerini hastanede ziyaret etti. Yaralı yakınlarını dinleyen Yüksekdağ gözyaşlarına hakim olamadı.

Yüksekdağ ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, patlamanın gerçekleştiği yere yakın olan ve çok sayıda yaralının bulunduğu Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. Yüksekdağ, ilk olarak patlamada yaralanan çocuğunun yoğun bakımda olduğunu söyleyen bir baba ile konuştu. Gözyaşları içinde durumunu Yüksekdağ’a anlatan acılı baba, “Şu anda bitmişim, çocuklarım evden çıkarken iki ayaklıydı. Dünyaya üç çocuk getiriyorum. Üçü de bombalarla gidiyor. Ailelim hepsi gitti, ağlamadım ama içeri girince kaldıramıyorum.” ifadelerini kullandı. Yüksekdağ da
babanın anlattıklarını gözyaşları içinde dinledi.

Yüksekdağ, ardından hastanede gözyaşları içinde yakınlarını bekleyen aileleri ile teker teker konuşarak onları teselli etti. Yine kısa süre hastane önünde yaralı yakınları ile konuşan Yüksekdağ, ardından hastaneye girdi. Hastaneye sadece Yüksekdağ ile milletvekilleri alındı.