HDP Mersin milletvekili adayı ve eski AK Parti kurucusu Dengir Mir Mehmet Fırat, partilerine yönelik bombalı saldırıların hükümetten ve devleti yöneten zevattan kaynaklandığını iddia etti.

Eski AK Parti kurucusu Dengir Mir Mehmet Fırat, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, şu anda saldırının failinin kişi olarak bilinmediğini ancak kendisine göre bunun doğrudan doğruya hükümeti yönetmekle ve devleti yönetmekle görevli olan hükümet olduğunu öne sürdü. Hükümetin temel görevinin seçim güvenliğini sağlamak, ayrıca vatandaşların ve kuruluşlarının da güvenliğini sağlamak olduğunu vurgulayan Fırat, "Ancak üzüntü ile görüyoruz ki başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan, partinin diğer yetkilileri devamlı olarak HDP'yi hedef almış vaziyetteler. Meydanlarda doğrudan doğruya da HDP'yi hedef gösteriyorlar. Bu, Adana ve Mersin'de yapılan saldırı ilk değil. Şu ana kadar 50'ye yakın seçim bürosu bombalandı, kurşunlandı, hatta hatta genel merkez dahi kurşunlandı. Şimdi böylesine bir durum tabi ki dikkat çekici. Seçim güvenliğinin giderek ortadan kalktığını gösteriyor. Bunun arkasında da bu provokasyonlar, hükümet ve devlet yetkililerinin yapmış oldukları provokasyonlar var. Bu tabi çok üzücü." diye konuştu.

'HDP'NİN BARAJI AŞTIĞINI GÖRDÜKÇE TAHRİK EDİYORLAR'

"Özellikle HDP'nin barajı aştığını gördükçe, bir korku alameti ile bir siyasetçinin ağzına yakışmayan, Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere diğer yetkililer Başbakan da dahil halkı tahrik ediyorlar." diyen Fırat, sözlerine şöyle devam etti: "Dolayısıyla bundan sonra da böyle saldırıları ben şahsen bekliyorum. Hem Adana hem Mersin'de aynı anda bir patlamanın olması da bu işin profesyonel bir şekilde, birileri tarafından yapıldığı, organize bir iş olduğu bir kere kesin olarak ortada. Bütün problem şu, özellikle tabanımızı, halkı provoke ederek, onların karşı bir hareket yapmasını, taşkınlık yapmasını arzu ediyorlar ve bunun için yapıyorlar. Ama şunu belirtmem lazım ki ne yaparlarsa yapsınlar biz bu provokasyonların farkındayız. Bu provokasyona da ne biz ne de bizim tabanımız gelmeyecektir."

'SALDIRILAR SÜRECEK'

İktidar sahiplerinin korkmakta halklı olduğunu kaydeden Fırat, şöyle devam etti: "Dün Adana mitingi, önceki gün Şanlıurfa ve Gaziantep mitingini nazara aldığınız zaman, büyük halk kitlelerinin şevkle HDP'ye yöneldiğini ve HDP'nin bir baraj sorununun olmadığı görülüyor. Tabi HDP barajı aştığından itibaren AK Parti'nin hükümet olma, hükümet kurabilmesi için gerek 273 oyu dahi bulabileceği şüpheli bir duruma geliyor. Kursa dahi çok kritik bir sayı ile kurmak durumunda. Saldırılar devam ediyor ve edecek."

'PROVOKASYONLARA GELMEYECEĞİZ'

Saldırıların cana yönelik olduğunun ortada olduğunu ifade eden Fırat şunları söyledi: "Yaptığı tahribata baktığınız zaman bunun bir korkutmanın ötesinde doğrudan oradaki insanlara yönelik, cana yönelik bir saldırı olduğu ortada. Bunun bir tek sorumlusu var. Bu sorumlu da hükümet ve devleti yönetmekle yükümlü olan, kendilerini hükümet olarak belirten zevattan kaynaklanıyor.
Dönüp konuşmalarına, mitinglerine baktığınız zaman bunu gözden kaçırmak mümkün değil. Ama bizim tabanımız ve bizler bu konuda hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar."

Fırat, hükümete yönelik bir başka korkusuna da değinerek, "Ama bizim korktuğumuz, seçimi kaybetme korkusuyla Türkiye'nin başını yurt dışında bir belaya sokabilecekleri korkusuna sahibim. Bu ise Türkiye'nin bir felaketi olur. Böyle bir şeyin olmasını dilemem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak. Ümit ediyorum ki böyle bir çılgınlığa başvurmazlar." dedi.