Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Bugün ve Kanaltürk ekranlarının karartılma çabalarına tepki gösterdi. Ülkede tebligat yapılmanın bir hukuku, kuralı olduğunu hatırlatan Gökdağ, “Bunların çiğnenerek yapıldığı bir dönem yaşıyoruz.” dedi.

Hukuksuzluğun, günü geldiğinde onu yapanı mağdur edeceğini belirten Gökdağ, “Ülke hukuk devleti olmak zorunda. Herkes hukuk kuralları içerisinde, hukuk kurallarına bağlı davranmalı. Buna herkes dahil. Cumhurbaşkanı da Başbakan da bakanlar da bürokratlar da. Eğer hukukun dışına çıkma birilerinin hoşuna gidiyor diye göz yumuluyorsa yarın hukuksuzluk gelir onu bulur. Bu açıdan bir defa hukuksuz anlayışı kınıyorum." şeklinde konuştu.

"BASINA BASKI DİKTATÖRLÜKLERDE SÖZ KONUSUDUR"

Hiç kimsenin basını susturmaya hakkının olmadığını vurgulayan Gökdağ, "Özgür basını yani demokrasilerin dördüncü ve en büyük gücü olan, halkın özgür haber alma hakkına hizmet eden basına bu denli baskı ancak olağanüstü dönemlerde, ancak diktatörlüklerde söz konusu olur. Hiç kimsenin basını susturma hakkı yoktur. Bu sadece Koza İpek Grubu'na yapılmış bir şey değildir. Aynı zamanda bütün yurttaşlarımızın özgür haber alma hakkına yapılmış bir davranıştır. O nedenle kınıyoruz ve bir an önce normalleşmesini diliyoruz.” diye konuştu.

Yaşanan süreci hep birlikte izlediklerini aktaran Gökdağ, “Bu memlekette tebligat yapılmanın da hukuku var, kuralı var. Bunların çiğnenerek yapıldığı bir dönem yaşıyoruz. Şunu açıkça söyleyebiliriz. CHP iktidarında gerçekten hukuk çalışacak, özgür basın olacak, ülkeyi bu gerginlikten, kutuplaşmadan kurtaracağız.” ifadelerini kullandı.