BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, son dönemde partisiyle ilgili yapılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, ''Eğer bizim partimizden, bahsedilen sayıda insan bir diğer partiye geçmediyse ve bunu ispatlamıyorsa ahlâksızdır, şerefsizdir.'' dedi. BBP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Gürhan, son günlerde AK Parti'nin yoksullukla, yasaklar ve yolsuzlukla mücadele etmek yerine BBP ile uğraştığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bin kişiyi temsilen bazı BBP'liler ve Alperen Ocakları'ndan kişilere rozet taktığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Gühan, ''Son günlerde devlet, işini gücünü bırakmış, hizmet etmek yerine İzmir'de BBP üyelerini, kendilerine doğru vaatler ve farklı anlaşmalarla çekme çalışmasına girdiler. Gittikleri yer yanlış adrestir. Gittikleri yer, BBP'nin çöplüğüdür. BBP'nin çöpünü karıştırırsanız, mutlaka elinizi ayağınızı keser.'' diye konuştu.

'SİYASİ AHLÂKSIZLIĞA ALET OLMADIK'

Davalarının ne olduğunu ve bu davadan dönene ne olacağını bildiklerini söyleyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, ''Bizim davamızla, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarıyla hiçbir ilgisi olmadan beyanat vermenin doğru olmadığının bilinmesini istiyorum. Son olarak, Sayın Başbakan İzmir'e geldi ve BBP'den bin kişilik bir geçiş olduğunu söyledi. Mazide birlikte olduğumuz bir diğer siyasi parti de bizden partilerine geçişler olduğunu söyleyip basında boy boy poz veriyor. Bu, BBP'nin hedefe koyulmasıdır. Biz kendilerine şunu söylüyoruz: BBP, çözüm süreci adı altında hiçbir zaman terör örgütüyle işbirliği yapmaz. Siz bize doğrularla geldiğiniz zaman biz size yardım eder, kadro veririz ama siz hileyle, şerle, siyasi ahlâka uymadan, bağlarımızın olmadığı insanları toplum önüne çıkarıp, 'Bin kişi geçti.' diyorsunuz. İzmir'de bulunduğum sürece, hiçbir zaman adı geçen Cihangir arkadaşı İzmir'de görmedim. Sen kimsin, BBP'si adına açıklama yapıp yönlendirmek için konuşuyorsun? Sizin parti adına yazıp çizmeye ve söylemlerde bulunmaya hiçbir hakkınız yok.'' dedi. AK Parti'nin halen çöpü karıştırdığını söyleyen Ahmet Gürhan, ''Sizin 'geçti' dediğiniz insanlar, hasbelkader parti içinde görev yapmış olabilirler ama biz bu arkadaşları Muhsin Yazıcıoğlu'nun karakterine, yaşam tarzına, bizim gibi yaşayıp düşünmediği için biz onları çöpe koymuşuz. Halen AKP, çöpü karıştırıyor. Ne bulacaksınız? Siz, ülkede birçok sorun var, onu çözün.'' dedi.