Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, "Halkımızın haber alma özgürlüğünü kısıtlayarak seçimi gayri meşrulaştırıyorlar." dedi.

Çıray, seçim çalışmalarını Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde sürdürdü. Karşıyaka’da yeni katılan üyelere rozet takan Milletvekili Çıray, Bayraklı’da hemşeri dernekleri üye ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Dursunbeyliler Derneği’nin toplantısında bazı vatandaşların ‘Atalarımızın Kurtuluş Savaşı ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti elimizden mi gidiyor?’ demesi üzerine CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, şunları kaydetti: “Terör sorununu çözmek için belli ilkelerle hareket şarttır. Gizli kapaklı olmaz. ‘Terör örgütüyle görüşmedik, ispatlamayan şerefsizdir’ diyorlar. Biri 'Ben görevlendirdim’, diğeri ‘Görüştüğümüzü inkâr etmiyoruz’ diyor. Ülkemizin bir bölümünde bayrağımız dalgalanmıyor. Bizim toprağımız üzerinde terör örgütü vergi daireleri kurdu, haraç topluyor. Askere alma dairesi kurdular, mahkeme oluşturdular bir de bunu Başbakan bangır bangır televizyonda söyledi. Terör örgütü ile gizli gizli görüşürsen, tutamayacağın vaatler verirsen bunun hesabını halka verirsin. Oslo'da da İmralı'da da vaatlerde bulundular. Niye tutanakları açıklayamıyorlar? Kandil 'bize söz verdiniz açıklayın' diyor. Açıklasınlar hangi sözleri verdiklerini. Bazı belgeler var. Bazı taahhütler var ve onların altında eziliyorlar. Anayasamızın değiştirilmez ilk 4 maddesini bir terör örgütü ile müzakere edersen bunu çivisi çıkmış demektir. Milletimiz sabreder, yarına bırakır kimsenin yanına bırakmaz. Bizim halkımız büyük bir millettir. 1 Kasım’daki Genel Seçimleri'nde gereğini yapar. Rejim tehlikesinin de Anayasa'yı askıya almanın da hesabını sorar.”

MEDYAYA BASKI HALKA BASKIDIR

Kendisini dinleyenlerin 'Haber alma özgürlüğümüz kalmadı' demesi üzerine Milletvekili Çıray, şöyle konuştu: “Sadece düşünceleriniz farklıdır diye insanı terörist olarak görür, algılarsanız yanlıştır. Düşünce özgürlüğünün önüne engel koyamazsınız. Ülkemizde düşünce özgürlüğünün olduğunu söyleyebilmek için medya üzerindeki baskının kalkması gerekir. Bir gazeteyi bir televizyonu beğenmeyebilirsiniz. Ama beğenmiyorsunuz diye gazeteciyi sözde sebeplerle hapse atamazsınız. Kamu reklamlarını kurumların gördüğü ilgiye göre verirsiniz. Yandaşlığına göre değil. Televizyon kanallarını kapatamazsınız. İşte son 5 günde yaklaşık 15 siyasi haber veren internet sitesi ulaşımına TİB engel koydu. Akıllarınca rakip partilerinin sesini kısıyorlar. Hayır halkımızın haber alma özgürlüğünü kısıtlayarak seçimi gayri meşrulaştırıyorlar."

Yürüttükleri seçim çalışmaları konusunda kendisini dinleyenlere bilgi veren Milletvekili Çıray, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. 1 Kasım seçimleri ülkemiz ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız için büyük önem arz ediyor. Sesimizin kısılmaya çalışıldığı bu günlerde sözlerimizi yakınlarınıza anlatmanızı, onlarında desteğini almanızı istirham ediyorum. CHP iktidarı döneminde evvel Allah’ın izniyle tüm zorlukların üstesinden birlik ve beraberlik içinde çıkarız. Daha huzurlu daha zengin bir Türkiye’de yaşarız."