CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Türkiye’ye zarar verme noktasına gelince, hiç utanmadan yüzünüz kızarmadan bu acılar çeken milletin önüne çıkıp, biz çok safmışız, bizi kandırdılar. Paralel seni kandırdı, PKK seni kandırdı, Amerika, Almanya hepten bütün dünya kandırdı sizi. Bunlarla istikrar olmaz.” dedi.

Elazığ’da partisinin aday tanıtım toplantısında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koç, ”Sıkıntılı günlerden geçtiğimiz çok açık Türkiye huzur istiyor, Türkiye barış istiyor, Türkiye’de kimsenin burnu kanamasın istiyor. Birçok sorun var bu sorunlar 7 Haziran’da milletin sandıkta koyduğu irade noktasında çözümlenebilecek iken birilerinin korkuları, ihtirasları, telaşları yüzünden tekrardan 1 Kasım'da seçime gitme zorunluluğu doğdu.” şeklinde konuştu.

'HİÇ YÜZÜNÜZ KIZARMADAN, BİZ ÇOK SAFMIŞIZ, BİZİ KANDIRDILAR DİYORSUNUZ'

“7 Haziran’dan sonra Türkiye’nin bir şekilde karıştığına tanık olduk.” diyen Koç sözlerini şöyle sürdürdü: ”7 Haziran'dan önce Türkiye’de güvenlik sorunu yok, 7 Haziran’dan sonra ortalık karışmaya başladı. Şimdi birileri Ankara’dan bağırmaya başlıyor, bizi seçerseniz tek başımıza istikrar gelir. Hangi istikrar gelir? Ben yerel bir benzetme ile söyleyeyim; Bu gün Türkiye’yi karıştıranlar, bu gün Türkiye’de tekrar kan akmasına sebep olanlar, her gün ağıtların yükselmesine sebep olanlar, yaptıkları itiraflardan çıkarıyoruz, analı kızlı köfte gibi değil miydiler. Kim görüştü bunlarla, bunların devletin güvenlik önlemlerini boşa çıkartarak, Devletin gözü kör edilerek vergi toplamalarına kendi güvenliklerini kurmalarına kim müsaade etti. Yani şeytana pabucunu ters giydirecek kadar akıllısınız, cinsiniz. Ama yaptıklarınız Türkiye’ye zarar verme noktasına gelince, hiç utanmadan yüzünüz kızarmadan bu acılar çeken milletin önüne çıkıp, biz çok safmışız, bizi kandırdılar. Paralel seni kandırdı, PKK seni kandırdı, Amerika Almanya hepten bütün dünya kandırdı sizi. Bunlarla istikrar olmaz. Şu anda maalesef mahiyette memur görevi gören Başbakan ve ona her adımda vesayet eden kişi Türkiye’de hiçbir zaman bir istikrarın sebebi olamazlar. Bunlar varsa istikrarsızlık, eşitsizlik, huzursuzluk ve kavga var demektir.“

'DÜN NE YAPTIYSANIZ BUGÜN DE AYNISINI YAPARSINIZ'

“Bugün istikrar diyenler ülkeyi kamplara böldü.” diyen Koç, ”Dünya koptu gidiyor. Türkiye hala iç kavga peşinde sen şusun, sen busun, sen şu mezheptensin, ben bu mezheptenim. Kim çıkardı bu ayrılığı gayrılığı, kim çıkardı, kim ülkeyi kamplara böldü. Bugün istikrar diye milletin önüne çıkanlar. Onun için istikrar diye milletin önüne çıkanlara şunu sormak lazım Dün ne yaptıysanız bugün de aynısını yaparsınız.”