HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın perşembe günü Erzurum İstasyon Meydanı'nda gerçekleştireceği mitingde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için HDP, güvenlik birimi oluşturdu.

HDP Erzurum İl Eş başkanları Yasemin İba ile milletvekili adayı Seher Akçınar Bayar, parti il binasında ortak basın toplantısı düzenledi. İba, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın meydan mitingi için karayoluyla Erzurum'a geleceğini söyledi. İba, mitingde istenmeyen olaylara karşı güvenlik birimlerinin alacağı tedbirlere ek olarak kendilerinin de önlem alacağını ifade etti. Mitingde sanatçı Rojda'nın da katılacağına işaret eden İba, "Perşembe günü büyük insanlık mitingi yapacağız. Halaylarımızla, türkülerimizle, barış, adalet, demokrasi ve halkların kardeşliğini haykıracağımız şenlik havasında geçecek mitingimize bütün halkımızı davet ediyoruz. Mitingde istenmeyen olayların yaşanmaması için kendi güvenlik birimimizi oluşturduk." dedi. Eş İl Başkanı İba, Demirtaş'ın Erzurum mitinginin ardından şehirden ayrılacağını sözlerine ekledi.

HDP milletvekili adayı Seher Akçınar Bayar, mitinge bütün Erzurumluları davet etti. Bayar, siyasi, dünya görüşü ne olursa olsun bütün Erzurumluları miting alanında görmek istediklerine işaret ederek, "HDP'ye oy veren, vermeyen bütün Erzurumluları miting alanında görmek istiyoruz. Şölen havasında geçecek olan mitingimize katılsınlar." diye konuştu.