AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın, HDP’ye oy verenlerle ilgili sözlerine, HDP Manisa İl Eş Başkanı Sait Taycı’dan tepki geldi. Taycı, Özdağ’ın HDP’ye "dinsiz" ithamında bulunmasının, halk iradesine yapılmış çirkin bir saldırı olduğunu söyledi. AK Parti ve Özdağ’ın halkın parasını çalanları vatansever, HDP’ye oy verenleri ise hain olarak gördüğünü iddia eden Taycı, Özdağ’ı Allah’a havale ettiğini kaydetti.

HDP İl Başkanı Taycı, “Onlara göre halkın parasını çalmak vatanseverlik, HDP’ye oy vermek vatan hainliği. Özdağ ve AKP’ye göre hırsızlık ve yolsuzlukların üstünü örtmek vatanseverlik, HDP’ye oy verenler vatan haini. Özdağ’ın bu açıklaması, halk iradesine yapılmış çirkin bir saldırıdır. İlkel, çağdışı, ayrımcı, insanlıkdışı yapılan bir açıklamadır. Bizler kimseye vatan haini diyemeyiz. Bizler hırsıza hırsız deriz. Nedense vatanseverlik ve kutsallık hep onların tekelinde duruyor. Kendileri gibi düşünmeyenleri vatan haini ilan ediyorlar. O vekilin yaptığı açıklamalar, acizliğin ve dibe vuruşun bir göstergesidir, çünkü HDP onların gidiş biletini kesmiştir ki ondan böyle konuşuyorlar.” dedi.

AK Parti’nin, sonunu HDP’nin getireceğini bildiğinden dolayı iktidarı kaybetmenin korkusuyla saldırıya geçtiklerini öne süren Taycı, “Dini de, Allah’ı da kendi tekelinde sananlar, sağa sola saldırmaya başlamışlardır. Halkın iradesine ipotek koymaya çalışanlar, her zaman tarihin çöplüğüne gömülmüşlerdir. Selçuk Özdağ’ı, bütün HDP’lilerden özür dilemeye davet ediyoruz. Roboski katliamının üstünü örtmek vatanseverlik, HDP’ye oy verenler vatan hainidir onlara göre. AKP, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde oy hırsızlığı içerisinde bulanacaklar ve vatansever olacaklar, vatandaşların hakkını savunan HDP tabii ki onlara göre vatan haini olacak. Büyük insanlığı, demokrasiyi, birliği beraberliği sağlamakla hükümlerini ortaya koyan HDP vatan hainiyse evet, vatan hainiyiz. Demokrasi ve adalet herkese lazım olduğu gibi bir gün sana da lazım olacak Selçuk Özdağ. Bu zatı Allah’a havale ediyoruz.” diye konuştu.