Adana HDP binasına konulan bombanın patlaması partilileri gerdi. Çok sayıda HDP’li, Cemal Gürsel Caddesi üzerindeki il binası önünde toplanarak protesto gösterisinde bulundu. HDP Milletvekili Vedat Özkan ise bombaların amacının kendilerini tahrik etmek olduğunu belirterek, partilileri bu oyuna gelmemeye ve sağduyulu olmaya davet etti.

Patlama sonrası polis, caddenin giriş ve çıkışını barikatlarla trafiğe kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri ise patlamayla ilgili bulguları toplamaya devam ediyor. Patlamada yaralanan HDP Seyhan İlçe Eş Başkanı Hüseyin Beyaz ameliyata alındı. Yaralılardan ESP eski İl Başkanı Sebahattin Pişkinbaş ve HDP eski parti meclis üyesi İbrahim Yakut’un da hastanede tedavileri sürüyor. Kolundan yaralanan Ahmet Akçay ise ayakta tedavi gördü.

Bu arada il binası önünde polis barikatını zorlayan partililer patlamayı protesto etti. Barikatın üzerine çıkan HDP Milletvekili Vedat Özkan, yükselen tansiyonu düşürmeye yönelik konuşma yaptı. Özkan, "Açık açık adamların oyunlarına geliyorsunuz. Adamların derdi bu. Niye bu bombayı koydular? Tahriklere kapılalım, sokaklar karışsın ve onlar kazansın diye bunu yaptılar. Bunların oyunlarına gelecek misiniz? Bugün sağduyu günü." diye konuştu. Bazı partililer ise 'hükümet istifa' diye slogan attı.