CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, hükümetin, genel seçimler öncesi ekonomideki kötü gidişatın faturasını kesecek kurbanı bulduğunu belirterek, “Bu kurban Merkez Bankası’dır. Hükümet, yakında Merkez Bankası Başkanı’nı ajan veya paralel yapının adamı ilan ederse şaşırmayalım.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın her fırsatta Merkez Bankası’nı en ağır şekilde eleştirdiğini hatırlatan Ali Demirçalı, yazılı açıklamasında şunları dile getirdi: “Üretim, yatırım ve istihdamdaki sorunlara yüksek faizleri gerekçe gösteren, bu bağlamda durmadan Merkez Bankası’nı eleştiren hükümet, yakında Merkez Bankası Başkanı’nı ajan veya paralel yapının adamı ilan ederse şaşırmayalım. Yandaşlarını buna inandıran hükümet, genel seçim öncesi vatandaşı da inandırmanın peşindedir. Bıraksınlar artık bu kayıkçı kavgasını. Bıraksınlar ‘Merkez Bankası bağımsız, karışamıyoruz’ söylemlerini. Biz her şeyin farkındayız, milletimizin de farkında olması için elimizden geleni yapacağız.”

Demirçalı, bu sıkıntının, herkesin bildiği ama fazla dillendirmediği ekonomik kriz olduğunu ifade etti. Demirçalı, "Hükümet ne kendini, ne milleti kandırsın. Bugün Türkiye’de ihracatçı, sanayici, iş adamı, tüccar, esnaf kan ağlıyor. Ekonominin lokomotif sektörlerinde yaprak kıpırdamıyor. Üretilen satılmıyor, satılanın yerine yenisi konulamıyor, borçlar ödenemiyor, alacaklar tahsil edilemiyor. Yatırımlar durdu, üretim azaldı, işçi çıkarmalar arttı. Sokaktaki vatandaştan holding sahibine kadar toplumun tüm kesimlerinin borcu, her geçen ay katlanıyor. ‘Ya sabır’ çeken milletimiz, bir mucize bekliyor.” dedi.

“KORKU İMPARATORLUĞU YARATAN HÜKÜMET…”

Korku imparatorluğu yaratan hükümetin, özellikle iş dünyası temsilcilerini de sindirdiğini, yaşanan ekonomik sorunlara rağmen kimsenin sesini çıkarmaya cesaret edemediğini dile getiren CHP’li Demirçalı; piyasalarda had safhaya ulaşan durgunluğun yanı sıra ekonomik büyüme, enflasyon, işsizlik ve ihracat rakamlarına bakıldığında durumun vahametinin daha iyi anlaşılacağını vurguladı.