Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, partideki ayrılmalara yönelik "İçimizde şu ya da bu şekilde satın alabildikleri ya da kasıtlı yerleştirdikleri insanları harekete geçirdiler." değerlendirmesinde bulundu. "Biz arınıyoruz”." diyen Bal, ayrılanların istifa etmediklerini Disiplin Kurulu tarafından partiden uzaklaştırıldıklarını söyledi.

DGP Genel Başkanı İdris Bal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında partisindeki ayrılmalara ilişkin bir soru üzerine partinin kurulma aşamasında itibarsızlaştırmaya yönelik bir çok faaliyetlerin olduğunu ifade ederek “Partimizi kurduk. Bu defa da il başkanlarına ‘İdris Bal hapsi boylayacak. İl başkanı olmayın’ yönünde telkinlerde bulunuldu. Aramızda kalanlar bir şekilde uzaklaştırıldı. En son kozlarını oynuyorlar. İçimizde şu ya da bu şekilde satın alabildikleri ya da kasıtlı yerleştirdikleri insanları harekete geçirdiler. Bizi hırpalamaya çalıştılar. Ama farkında değiller ki, biz arınıyoruz.” dedi.

“ONLAR İSTİFA ETMEDİ, ATTILDIRLAR”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bir zamanlar “bağırsaklarımızı temizliyoruz” dediğini belirten Bal, "Ben o örneği vermek istemiyorum, hoş bir örnek değil ama biz temizleniyoruz. Onlar istifa etmediler. Bu bir yalandır. Disiplin Kurulu onları attı, onlar da bunu öğrenince daha sonradan yavuz hırsız ev sahibini bastırır hesabı istifa etme görünümü verdiler." şeklinde konuştu.