Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, İç Güvenlik Yasası'nın iktidarın elinde bir sopa olacağını, demokrasi, özgürlük diyen, hırsızların peşinde koşan herkesin tepesinde olacağına dikkat çekti. İç Güvenlik Yasası'nın Cumhuriyetin birikimini yok etme yasası olduğunu dile getiren Bal, valiyi savcı ve yargının yerine koyma yasası olduğunu vurguladı.

DGP Genel Başkanı İdris Bal Mecliste basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsız bir cumhurbaşkanı olamayacağını söylediklerini ve bunda haklı olduklarının ortaya çıktığını dile getiren Bal, "Cumhurbaşkanı ettiği yemine ne kadar uyuyor?" diye sordu.

Erdoğan'ın Anayasayı, hukuku çiğnediğini belirten Bal, bir Cumhurbaşkanının parti için oy isteyemeyeceğini ve bunu yaptığı takdirde Anayasayı ihlal edeceğini söyledi. "Hodri meydan; Cumhurbaşkanı ceketini çıkar, cumhurbaşkanı forsunu çıkar siyaset yap." diyen Bal, istediği konuyu bu şekilde konuşabileceklerini vurguladı. Bal, "Bu resmen hukuksuzluktur, Anayasayı ihlaldir, Anayasal bir suçtur. Siyaset yapacaksa Erdoğan, çıkalım bir kanala terörü konuşalım, ekonomiyi konuşalım, dış siyaseti konuşalım, sağlığı konuşalım, tarımı konuşalım. Hodri meydan. Çıkar cübbeni, çıkar forsunu gel siyaset yapalım." şeklinde konuştu.

'MAKSAT ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK'

İç güvenlik yasasını da değerlendiren Bal, bu yasanın iktidarın elini güçlendirme, keyfi hareket edebilme bağlamında elini güçlendirme yasası olduğunu söyledi. Daha güçlü bir şekilde yumruğunu polisin, devletin kurumlarının, vatandaşın üzerine vurabilme yasası olduğunu vurguladı. Cumhuriyetin birikimini yok etme yasası olduğunu dile getiren Bal, valiyi savcı ve yargının yerine koyma yasası olduğuna dikkat çekti.

"Demek ki hırsızın peşine koşan polislerle bir alıp veremediğiniz var." diyen Bal, ülkede herkesin gözünü açmasını istedi. Bal, "Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Güvenlik yasasını iyi bilmek lazım. Biz ne kadar bağırırsak bağıralım Meclis Genel Kurulunda herşey otomotiğe binmiş turumda; eller kalkıp iniyor." şeklinde konuştu. "İç güvenlik yasası iktidarın elinde bir sopa olacak. Demokrasi, özgürlük diyen, hırsızların peşinde koşan herkesin tepesinde olacak." ifadelerini kullandı.

İddialar doğru ise Bilal Erdoğan ile Sümeyye Erdoğan'a dokunulmazlık zırhının gerekli olacağını dile getiren Bal, hırsızlığın, arsızlığın yolsuzluğun sevilemeyeceğini belirterek, "Yanlış yapan varsa karşısında dikilmeniz gerekiyor. Dikilmezseniz iradenizin hakkını veremiyorsunuz demektir." dedi.

Marmara bölgesinde fırtınadan dolayı hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Bal, partilerinin 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere gireceğinin kesinleştiğini söyledi. Kendileriyle durmadan uğraşan bir iktidar partisi olduğunu belirten Bal, partilerini toplumun tüm kesimlerinin sevdiğini kaydetti. "İdris Bal'ın vekilliği bitince zaten Silivri'ye gidecek." dendiğini aktaran Bal, kendisine destek verenlerin tehdit edildiğini savundu. Bal, kendi üzerlerindeki baskının Menderes üzerindeki baskıdan çok çok daha fazla olduğunu savundu.