Mersin'de İstihbarat Şube Müdürü iken polislere yönelik operasyonlar sonrası görevinden ihraç edilen Ali İhsan Kaya, Büyük Birlik Partisi'nden(BBP) aday adayı oldu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Mersin aday tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada ülke gündemindeki konuları değerlendiren BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, özellikle ekonomi ve güvenlikle ilgili Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini vurguladı. Kendisi de aday adayı olan Kartal, BBP olarak her geçen gün daha da büyüdüklerini vurgulayarak polis başmüfettişi iken attığı twit gerekçe gösterilerek ihraç edilen ve daha önce aday adaylığını açıklayan Anadolu Atayün ile aday adaylığını yeni açıklayan Ali İhsan Kaya'yı partililere tanıttı.

Ali İhsan Kaya da partililere yaptığı konuşmada Türkiye’nin tehlikeli bir süreçten geçtiğine dikkat çekti. Terörle mücadelede 19 yıl çalıştığını hatırlatan Kaya zor süreçler yaşadıklarını söyledi. Ülkenin çok kritik günlerden geçtiğini anlatan Kaya, "Çok kritik bir noktada bulunmaktayız. Çok şehit verdik, mesai arkadaşlarımı şehit verdim, hepsinin acısı yüreğime kazınmış durumda, ama birde günümüz ve bundan sonrası olabilecekler ve gerçekler var. Yürüyeceğimiz yolda asıl olan işaret noktaları ve kilometre taşları da burada" dedi.

Siyasete girmesinin sebebinin bir makam beklentisi olmadığına dikkat çeken Kaya, "Hem meslek hayatım hem sosyal hayatımda hiçbir makamı talep etmedim. Sadece ilk mesleğe başladığımda terörle mücadelede çalışmak isteyen bir emniyet mensubu olarak orada bir tercih kullandım. Onun haricinde hiçbir yeri tercih etmedim. Hep büyüklerimiz takdir etti. Biz göreve çıktık hep takdir edilen yerde görevimiz yaptık.” diye konuştu.

Çocukluk ve gençliğinden bu yana vatan millet sevdasıyla büyüdüklerini ifade eden Kaya, “Devletin ekmeğini yedik. Bize vatan millet sevgisi aşılandı. Bu sevgiyle çıktık sokaklara, bu sevgiyle çalıştık. Vatanımız için, toplum için, Türk milleti için, bayrak için, hep bunun için çalıştık ve koşturduk. Tek ölçümüz tek referansımız da bu oldu.” ifadelerini kullandı.

Siyasete girme noktasında neden Büyük Birlik Partisi’ni tercih ettiğini aktaran Kaya, “Önünüzde şehit olmuş, üşümeyi seçmiş bir liderin, ideolojisinde insanlar var. Merhum Mehmet Akif’in dediği gibi 'Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana avucunu açmış duruyor Peygamber' müjdesine kavuşmuş, yolundan sapmamış, hepimize ve bu topluma örnek olmuş mübarek bir liderin onun çizgisinden yürüyen insanlar var.” şeklinde konuştu.

“TERCİHİM ÜŞÜYEN ADAM”

Tercihini üşüyen adamdan yana kullandığını ifade eden Kaya sözlerini şöyle tamamladı: “İşte benim tercihim. Bu üşüyen adamın, duygusunu, düşüncesini, onun ideolojisini, onu tercih ediyorum. Üşümeyi tercih ediyorum. Onun yolunda yürümeyi tercih ediyorum. Burayı, bu vatana, bu millete hizmet etme mekanı olarak gördüğüm için buradayım.”