CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "77 milyonun derdi ile Davutoğlu ve abisinin derdi başka. Allah adına cezalandıran bir halifelik modeline yol alınıyor." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyn Özkes, "Onların derdi başkanlık; milletin derdi ise gayet masum. O da insana yakışır bir hayat sürmek. Muktedirler bir şey istiyorlar ve kendi isteklerini milletin istekleri gibi gösteriyorlar. Sonra da ne yapalım millet istiyor diyorlar." şeklinde konuştu.

"Ülkede dini motifli tek adam profili çiziliyor. Bunun hukuki yapısı oluşturulmak isteniyor." diyen Özkes, dokunulmaz olan, yaptığından sorumlu olmayan, Allah adına icraat eden ve cezalandıran bir halifelik modeline yol alındığını ve bu yolun taşlarının döşenmeye ise çoktan başlandığını kaydetti. Özkes, konuya ilişkin bazı örnekler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şuan Küba'da olduğunu dile getiren Özkes, Erdoğan'ın Küba'da cami yapma sözünü hatırlattı. Eskişehir'deki bir camiinin içler acısı durumunu gösteren fotoğrafı basın mensuplarıyla paylaşan Özkes, Odunpazarı Belediye Başkanı ile görüştüğünü ve caminin tadilatının sağlanacağını kaydetti.

"İlköğretim okullarında din ve ahlak bilgisi kitaplarında 4-5 sınıflarda Peygamberimiz (sav)'in resimleri konuyor." diyen Özkes, buna ilişkin bir kitap yazdığını ve Türkiye'nin dört bir yanına dağıtıldığını ancak bir çıt çıkmadığını söyledi. "İşte Türkiye'nin geldiği nokta." dedi.

MİT'in CHP'yi karıştırdığına dair haberlerin hatırlatılması üzerine Özkes, "2015 seçimlerinde AKP'yi tekrar iktidara getirebilmek için sadece CHP değil diğer partiler de bu oyuna dahil edilebilir, çeşitli entrika ve oyunlar döndürülmek isteniyor. Ancak bunu CHP ve halkımız bu oyunu bozacaktır diye inanıyorum. AKP'ye gereken dersi seçimlerde, sandıklarda verecektir." karşılığını verdi.

Bir soru üzerine Özkes, "AKP'nin Peygamberimiz ile ilgili, Kur'an ile ilgili samimi olmadıklarını, iki yüzlü olduklarını, dini tabirle bu çifte standarın münafıklık olduğunu söylüyorum." şeklinde konuştu.