CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, iktidarın elinden gelse seçimi erteletmek için her şeyi yapabileceğini savundu. “İktidarlarının bittiğinin farkındalar” diyen Özçelik, “Ben, açıkçası AKP’den her şeyi beklerim. Bugün için maalesef gözü dönmüş biçimde sağa sola saldırıyorlar.” ifadesini kullandı. HDP ile koalisyon iddiaları için ise “Pazar ola, hayrola.” demekle yetindi.

Twitter kullanıcısı Fuat Avni’nin gündeme getirdiği seçimden önce aralarında yargıç ve gazetecilerin de olduğu 200 kişiye yönelik operasyon yapılacağı iddiasını Cihan Haber Ajansı’na değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı eski Büyükelçi Murat Özçelik, “Ben, açıkçası AKP’den her şeyi beklerim. Bugün için maalesef gözü dönmüş biçimde sağa sola saldırıyorlar. Sebebi de şu; iktidarlarının bittiğinin farkındalar. Konuyu ne tarafa çekebiliriz? ‘Yok efendim, acaba HDP ile bir sorun çıkar da Kürtlerin tepesine biner de oradan bir savaşa yol açabilir miyiz? Suriye’ye girip de bir şey yapabilir miyiz?’ Yani ellerinden gelse bu seçimi geriye atmak, ertelemek bir daha Türkiye’de hiç seçim yaptırmamak için de birçok şeyi yaparlar.” dedi. Bunların hepsinin farkında olduklarını ifade eden Özçelik, "Gayet suhuletle, gayet sakin bir biçimde biz Pazar gününü bekliyoruz. İnşallah Pazar günü olumlu bir sonuçla çıkacağız.” diye konuştu.

CUMHURİYET GAZETESİ CASUSLUKLA SUÇLANAMAZ

Murat Özçelik, MİT TIR’ların Suriye’ye insani yardım yerine silah götürmelerinin belgelenmesinin yurt dışında Türkiye’nin ne yaptığını görmek bakımından bu görüntülerin ortaya çıkmasının hiçbir öneminin olmadığını savundu. Bunun var olan bilgilerin teyidinden öteye gitmediğini öne süren Özçelik, Türkiye’nin Beşer Esad’ı devirmek için El Nusra’ya mühimmat gönderdiğini dünyada herkesin bildiğini ve yazdığını savundu. Cumhuriyet gazetesinin casuslukla suçlanamayacağını ifade eden Özçelik, yaşanan son olaylarla Türkiye’nin itibarının yurt dışında çok kötü bir seviyeye getirdiğini aktardı.

HDP İLE KOALİSYON İDDİALARI İÇİN: PAZAR OLA, HAYROLA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 'CHP ile koalisyonu konuşabilecekleri' sözlerinin hatırlatılması üzerine Murat Özçelik, 7 Haziran’daki seçimlere gerçek bir sosyal demokrat parti olarak çok asıldıklarını söyleyerek, “Bu seçimlerde iktidara gelmek üzere yoğunlaştık. Bu Pazar gününe de o gözle bakıyoruz. Pazar ola, hayrola diyoruz.” dedi.

BAŞKA ÜLKELERDE KLOZET TARTIŞMASI YAŞANDIĞINI GÖRMEDİM

Uzun süre farklı ülkelerde diplomat olarak görev yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, bulunduğu ülkelerdeki seçimlerde hiç ‘klozet’ tartışmasına şahit olup olmadığı sorusuna şu cevabı verdi: “Hayır hiç duymadım (gülüyor). Çünkü, tarihi birikimleriniz vardır. İstanbul’da Osmanlı’dan kalma dünya kadar saray var. Ankara’da Atatürk’ten kalma güzel bir konut var. Bütün bunlar varken siz halkın vergileriyle toplanmış parayı böyle saraylara harcayıp hele bir de ortalıkta söylentiler varsa ‘klozet de altın kaplama’ diye o halükarda bunu dikkate getirirsiniz. Sayın Genel Başkanı'mızın bunu dikkate getirmesinin nedeni şu; bir tarafta korkunç zenginlikler içerisinde, kendi adamlarıyla yaşayan siyasi bir iktidardan bahsediyoruz. Oysa biz diyoruz ki ‘bu paraları biz kendi halkımıza adil bir biçimde vereceğiz.’ Bunlar, onların sosyal hakları olacak. Hak ve hukuk içerisinde, hukukun üstünlüğü çerçevesinde sosyal demokrat bir anlayışla yapacağız. Onların bu israflarını ve halkın cebinden aldıkları paraları da ortaya koymak için önemli bir örnektir bu klozet. Başka tarafta da (ülkede de) görmedim.”