Sosyal medya üzerinden AK Parti Manisa İl Başkanlığı'na aday olduğunu duyuran ve parti önünde kalabalık bir grupla adaylığını açıklaması beklenen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Haydar Aras, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ile görüşmesinin ardından adaylıktan çekildi. Aras ile birlikte partiye gelen bir grup ise Aras’ın aday olmayacağını açıklamasına tepki gösterdi.

Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen istişareler sonucunda Zülfikar Gürcan, 31 Ocak Cumartesi günün Başbakan Ahmet Davukoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek olan AK Parti 5. Olağan İl Kongresi’nde tek aday olarak gösterilmişti. Buna tepki gösteren İl Başkan Yardımcısı Ali Haydar Aras, kişisel sosyal paylaşım hesabından, olayı kınamak amacıyla AK Parti İl Başkanlığı binası önünde bir eylem yapacaklarını, eyleme yaklaşık 500 kişinin katılacağını ve burada il başkanlığına adaylığını açıklayacağını ilan etmişti. Ancak, AK Parti il binasına beraberinde 15-20 kişilik bir heyetle gelen Aras, basın mensuplarının karşısına çıkmadan önce, il yönetiminde beraber görev yaptığı AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ile basına kapalı bir görüşme yaptı. Toplantıdan çıkan bazı parti üyeleri ise içeride başka hesapların yapıldığını ve buraya kadar boşuna getirildiklerini belirterek, tepki gösterdi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Ali Haydar Aras, “Bilindiği üzere il başkanlığı için Zülfikar Gürcan parti genel merkezimiz ve başbakanımız tarafından tavsiye edildi. Mahalle başkanları ve muhtarlardan oluşan bir takım arkadaşlarımızla birlikte Genel Merkez’e doğru bilgi akışının gitmediği, bu yüzden doğru adayın seçilmediğini ve bununla ilgili içerisinde bulunduğumuz sıkıntıları dile getirdik. Bu doğrultuda kendi aramızdan bir adayı çıkarmak görüşü hakim oldu. Bu aday da arkadaşlarımızın mutabakatıyla ben oldum. Biz de demokratik bir hak olarak il başkanlığına adaylığımızı koyacağımızı belirttik. Bugün yaptığımız istişareler ve görüşmeler neticesinde buraya temsili olarak geldiğimiz 15-20 arkadaşımızla sorunlarımızı anlattık. Genel merkezimize görüşlerimizi bildirdik. Bizlere Zülfikar Gürcan’la yola devam edileceği, bu süreçten sonra bir sıkıntı yaşanırsa, değerlendirmeye alınacağı belirtildi. Genel Merkez ve bölge koordinatör vekillerden aldığımız telefonlar doğrultusunda biz bu isteğimizi askıya alıyoruz.” dedi.

Gelinen son noktada partiye zarar vermemek için adaylıktan vazgeçtiğini belirten Aras, “Biz daha farklı isimleri bekliyorduk. Daha kucaklayıcı, daha birleştirici bir isim bekliyorduk. Zülfikar Gürcan’ın da mutlaka artıları eksileri vardır. Ancak biz kendi bakış açımızla baktığımızda Zülfikar Gürcan bizim için doğru bir aday değildi. 5 aday içerisinde bize göre en zayıf halkaydı. Ancak tercih bu yönde olmuş. Bu tercihe saygılıyız. Koordinatör milletvekilimiz, Genel Başkan tarafından bir ismin deklare edildiğini ve bu ismin etrafında kenetlenilmesi gerektiğini belirtti. Bizden bunu rica ettiler. Bizim bu işten vazgeçmemizin sebebi herhangi bir parti içi baskının oluşması değil. Farklı hesapların yapılmasından dolayı geri çekildik. Aday olmaktan vazgeçtim.” diye konuştu.