Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir süre önce yaptığı 'Türkiye'nin yönetim sistemi fiilen değişmiştir' açıklamasına tepki gösterdi. Korkmaz, “İlla bir düzen değişecekse, taviz verilen terör, ihanet süreci, yolsuzluk ve rüşvet düzenini değiştirmek lazım.” dedi.

Milletvekili Süleyman Korkmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra bazı AK Partili yöneticilerin yaptığı açıklamaları eleştirdi. MHP’nin koalisyon görüşmelerinde ülkenin yararına olan ilkeleri ortaya koyduğunu ifade eden Korkmaz, “Ancak ne ilginçtir ki bu ilkeler, AKP’ye ters gelmiştir. Çünkü AKP’nin derdi ülke ya da millet değil koltuk sevdalarıdır. Ne dedi MHP, Anayasa'nın ilk dört maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Çözüm denen ihanet süreci ortadan kaldırılsın. Adalet ve ahlak kurallarını hiçe sayan rüşvet ve yolsuzluk iddialarının 17-25 Aralık kapsamında tekrar ele alınarak, ucu kime dokunursa dokunsun üzerine gidilsin. Anayasal yetki ve sorumluluklarını çiğneyen, hiçbir kural tanımayan Cumhurbaşkanı, meşru ve hukuki zeminine dönsün. Şimdi soruyoruz; bu ilkeler neden AKP’ye ters gelmiştir. Bu nedenle yaşanan bu süreci milletimiz değerlendirecek ve kimin neye karşı olduğunu, hangi heveslerde ve hayallerde olduğunu, kimin milleten sakladığı gizli planlarının olduğunu görecektir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir süre önce yaptığı 'Türkiye'nin yönetim sistemi fiilen değişmiştir' açıklamasına da tepki gösteren Korkmaz, bu sözlerin kamuoyunca iyi irdelenmesi gerektiğini belirtti. Korkmaz, şöyle devam etti: “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de gereken cevabı verdi. Aslında illa bir düzen değişecekse, taviz verilen terör, ihanet süreci ile yolsuzluk ve rüşvet düzenini değiştirmek lazım. Bu yanlış düzene dur demeyenleri, engel olmayanları değiştirmek lazım. Bu ülkede rejim değiştirme hayali kuranlara karşı, biz bu ülkede verilen tavizlerle şımartılan, şimdi de kontrol edilemeyen terörü, çivisi çıkmış adaleti, üretmeyen hep tüketen, çiftçisini, işçisini, esnafını, memurunu düşünmeyen ekonomiyi, sorun yumağı haline getiren, güven kaybettirilmiş adeta birbiri ile düşman edilmiş devlet kurumlarını, vatandaşa hizmet edeceğine yandaşa hizmet eder hale getirilen devlet anlayışını değiştirmek lazım. Yoksulluğu, yolsuzluğu bu ülkenin kaderi haline getirmeye çalışan, bütün yanlışlara ve olumsuzluklara rağmen hiç bir şey olmamış gibi de vatandaşın yüzüne bakarak, ‘durmak yok yola devam’ diyen ya da diyebilen zihniyeti ülke menfaati için değiştirmek lazım. İşte bu nedenle MHP önce ülkem, milletim ve sonra partim diyor. Birileri gibi önce koltuğum, sonra koltuğum, illa da koltuğum demiyor.”