CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Irak'ta stadyum inşaatında çalışırken kaçırılan 18 Türk işçinin kurtarılması için Bağdat'a gitti. Buradaki çalışmaları tamamladıktan sonra Ankara'ya dönen vekiller Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Dağlıca saldırısıyla ilgili "Zor bir süreç, üzücü bir gün. Ülkemizin başı sağolsun." diyen CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, terör saldırısı sebebiyle aslında bu toplantıyı yapmak istemediklerini kaydetti. CHP Genel Merkezi'nde ailelerle görüştükten sonra bu toplantıyı yaptıklarını dile getiren Tarhan, "Ailelerin çaresizliği sebebiyle heyet kurup Bağdat'a gittik. 18 insan rehin alınmıştı; sebebi ne olduğu açıklanmamıştı. Aileler bize ulaşmaya çalışıyordu. Bağdat Büyükelçisi'ne teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük gayret gösteriyor. Şirket yöneticileriyle görüştük. Hassas bir konu. Öncelikli olarak terör olayı değil. Olayın iki ülke Irak ve Türkiye yetkilileri tarafından çözülmesi gereken bir olay. Yaptığımız çalışmalarda aldığımız bilgilerde vatandaşlarımızın sağlıklı olduğunu ama Irak yetkilileri 'biraz daha bize zaman verilmesi' gerektiğini, Irak Başbakanı'nın bir komisyon kurduğunu ve araştırma sonrası bilgi vereceğini söyledi. Aileler mağdur, bilgi verilmesi gerekiyor. Bilgi Dışişleri Bakanlığı tarafından verilmiyor." diye konuştu.

Bir soru üzerine işçilerin yerinin henüz belli olmadığını belirten Tarhan, ama gözlem altında olduğunun söylendiğini kaydetti. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise işçilerin güvenli ve sağlıklı olduklarını bildiklerini aktardı.