İş adamı Gürsel Erol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketinde CHP Tunceli Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

Tunceli İl Kültür Müdürlüğü'nde partililer ve vatandaşların yoğun katılımı ile aday adaylığını açıklayan CHP Tunceli milletvekili aday adayı Gürsel Erol, Dersim’in sorunlarını bildiğini ve bu sorunlara çözüm bulmak için aday olduğunu açıkladı. Konuşmasına; Dersim’in ileri gelenlerini selamlayarak başlayan Gürsel Erol, Deniz Gezmiş, Nazım Hikmet ve geçmiş yıllarda faili meçhul cinayetlere kurban gidenleri andığını ifade etti. CHP’den milletvekili adaylığını ön seçim olması şartı ile kabul ettiğini ifade eden Erol, “Fakirliğin ve umutsuzluğun kader olmadığını kanıtlamak için Dersim’den milletvekilliğini daha doğru buldum. Dersim’e gelirken ön seçim dedim. Ön seçimin olmadığı yerde ben aday değilim. Bir milletvekili adayı partisinden korkmaz, Ankara’dan korkmaz, Genel merkezinin koridorlarında önünüzü ilikleyeceğinize gelin, Dersim halkının huzuruna çıkın, boynunuzu bükün, ön seçim isteyin ve ön seçim ile aday olun.” dedi.

Dersim’in sorunlarını bildiğini dile getiren Erol, şunları ifade etti: “Ben Dersim’in sorunlarını biliyorum. 354 köyün, 7 ilçenin, 7 bin 774 topraklarımızın karış karış sorunlarını biliyorum. Yokluğun, çaresizliğin ve umutsuzluğun ne olduğunu biliyorum. Altyapı, yol sorunlarını, istihdam sorunlarını biliyorum. Ben Dersim'i çalışarak geldim, her anlamda Dersim’e katkı sunmak Dersim’in hem yerel hem genel sorunlarına çözüm olmak için geldim.”

Konuşmasında Dersimlilerin 1938 ve OHAL’de yaşadıkları travmaya dikkat çeken Erol, devletin köy boşaltmasının ardından çok sayıda insanın mağdur edildiğini ve bu mağduriyetlerin giderilmediğini söyledi. Köye geri dönüşlerin sağlanması için parlamentoda mücadele edeceğini ifade eden Erol, “Seçilmem halinde kendi ilimin, bölgemin hiçbir sorununa kayıtsız kalmayacağım. Eşit yurttaşlık anlayışını, evrensel değerleri savunacağım. Bu ülkede yaşanan bütün olumsuzlukları parlamentonun gündemine getireceğim. Halkların kardeşliğini savunacağım, bu ülkede parlamentoda tartışılmak üzere genel affı gündeme getireceğim. Genel özerkliği ve anadilde eğitimi gündeme getireceğim. Partimin kurumsal politikaları neyse onların arkasında durarak bunların mücadelesini vereceğim.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda, herkesin kendine güvenmesini istediğini ifade eden Erol, “Sizden bir şey rica ediyorum. Dersim’de CHP’nin ön seçim yapma kararı konusunda destek olun. Ben bir aday olarak karşınıza çıktım. Bütün aday adayların toplantılarına katılın. Hepsini dinleyin ve elinizi vicdanınıza koyun. Sizi kim iyi temsil edecekse gönül rahatlığıyla o adaya oyunuzu verin. Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.” diye konuştu.