'Milli İttifak' çatısı altında seçim işbirliğine giden Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi'nin (SP) Erzurum milletvekili adayları Yener Gözütok ve Faik Çalık, seçimlerden Türkiye’nin yükselen partisi olarak çıkacaklarını ifade ettiler.

7 Haziran seçimleri öncesinde ittifak yapan BBP ve SP, seçim hazırlıklarını devam ettiriyor. Milli ittifak adayları Çalık ve Gözütok, son yıllarda kirlenen siyasetin içerisinden temiz ve duru 'Milli İttifak'ı çıkarttıklarını söyledi. Milletvekili adayı Çalık, Türkiye'nin önemli iki siyasi partisinin tabanda ve tavanda birleşmesinin kamuoyunda beğeni topladığını söyledi.

Milletvekili seçimlerinde iki partiden oluşan Milli İttifak'ın oy patlaması yapacağını belirten Faik Çalık, "BBP ve SP'nin kemik oyu yüzde 7. Bu oy potansiyelimizi koruyoruz. Son yıllarda siyasette yaşanan kirlilikten ve AKP iktidarının baskılarından, hukuksuzluğundan bıkan yüzde 13 oranındaki seçmen kitlesinden en az yüzde 10 oyun Milli İttifak'a kaymasını bekliyoruz. Bu seçimlerde barajı aşıp halkımızın özlemle beklediği siyasi varlığımızı TBMM'de devam ettireceğiz. Türkiye, temiz ve onurlu siyaseti Milli İttifak'la tanıyıp, yaşayacak." dedi.

"ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN"

BBP'li Yener Gözütok ise Milli İttifak'la ülkede iyi bir hava yakaladıklarını ve bunun da seçim sandıklarına olumlu yansıyacağını söyledi. Gözütok, vatandaşların, "BBP'ye oy vereceğim ama iktidar olamazsınız. Size vereceğim oy başka partiyi iktidar yapar." söylemleri ile oylarını güçlü merkez partilerden yana kullandıklarını dile getirdi.

Milli İttifak'la güçlü bir siyasi ortaklık oluşturduklarını ve sandıkta patlama yaşayacaklarına dikkat çeken Gözütok, "Şimdi değilse ne zaman. Tabanın 'birleşin' çağrılarına kulak verdik. Biz birleştik, seçmen samimiyetini gösterip bize bu seçimde TBMM'ye girme fırsatını verecek. Samimi, birikimli, dik duran, beytülmal hassasiyeti olanlar Meclis'te olacak. Son 12 yılda mevcut iktidar partisi ülkede dezonformasyonlar yaşattı. Milli İttifak, 7 Haziran'da bunu kıracak. Milli Görüş ve Alperen ruhu birleşti." diye konuştu.