Seçim hükümetinde Kalkınma Bakanı olarak görev alan HDP'li Müslüm Doğan, ülkenin bir an önce 7 Haziran seçimleri öncesindeki şartlara dönmesi gerektiğini söyledi. Doğan, "Ülkemizde şu anda yaşanan kan gölüne ülkemizin bir an önce 7 Haziran öncesi şartları dönmesi gerekiyor. Hiçbir insanımızın burnunun kanamaması gerekir. İnsandan daha değerli hiçbir husus olamaz. Bizim öğretimiz ve inancımız da bunu gerektiriyor. Ülkemizde gerçekten yaşanılan süreci çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Barışın acil bir sorun olduğunu hayatın her alanında yaymalıyız. Barış diye her yerde bağırmalıyız. Barış olmazsa hiçbir şey gerçekleşmez yoldaşlar canlar. Savaşa karşı barışı egemen kılmalıyız. Her yerde savaşa karşı olmalıyız. Ortak vatanımızda bir arada barış içerisinde kardeşçe yaşamını koşullarını eski kadim dostluklarımızı yeniden geliştirmeliyiz.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından seçim hükümetinde yer alması üzerine kendisine teklif edilen bakanlık görevini kabul eden ve kabineye Kalkınma Bakanı olarak atanan HDP’li Müslüm Doğan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda Suruç’taki patlamada ölenler için düzenlenen anma etkinliğine katıldı.

Programa gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Müslüm Doğan’a Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin içeriği soruldu. Doğan, “İçeriği sadece nezaketen bir tanışma bir sohbet başka hiçbir şey konuşmadık bir kahve içtik.” cevabını verdi ve kabinedeki bütün isimlerle de bir görüşmenin olabileceğini aktardı.

Başka bir soru üzerine güncel konularla ilgili değerlendirme yapılmadığını kaydeden Kalkınma Bakanı Doğan, Bakanlar Kurulu’nun da muhtemelen Salı günü toplanacağını aktardı. “Yemin töreni yapılacak mı?” sorusuna ise Doğan, “O konuda hukuki anlamda bir sıkıntı var. Ama çözülür. Kesin bir şey yok. Vekil olmayanlar yemin etmek zorunda. O nedenle. Takvim net değil şimdilik.” cevabını verdi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda düzenlenen program HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs de katıldı. Programda kısa açılış konuşmasının ardından Suruç’ta hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Doğan, Suruç’ta hayatını kaybedenlerin resimlerinin de yer aldığı salonda elini kalbine götürerek saygı duruşunda bulundu.

Ardından kısa bir konuşma yapan Doğan, şunları söyledi: “Ülkemizde şu anda yaşanan kan gölüne ülkemizin bir an önce 7 Haziran öncesi şartları dönmesi gerekiyor. Hiçbir insanımızın burnunun kanamaması gerekir. İnsandan daha değerli hiçbir husus olamaz. Bizim öğretimiz ve inancımız da bunu gerektiriyor. 40 gün önce yitirdiğimiz bu canlar Sosyalist gençlerdi. Geleceği inşa etmek için hareket etmişlerdi. Tıpkı turnalar gibi uçtular. Ortak vatanımızın her yerinden geleceğimizi inşa etmek üzere havalandılar. Ülkemizde gerçekten yaşanılan süreci çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Barışın acil bir sorun olduğunu hayatın her alanında yaymalıyız. Barış diye her yerde bağırmalıyız. Barış olmazsa hiçbir şey gerçekleşmez yoldaşlar canlar. Savaşa karşı barışı egemen kılmalıyız. Her yerde savaşa karşı olmalıyız. Ortak vatanımızda bir arada barış içerisinde kardeşçe yaşamını koşullarını eski kadim dostluklarımızı yeniden geliştirmeliyiz.”

Konuşmaların ardından salonda Suruç'ta hayatını kaybedenler için bir video ve sunum izletildi.