Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde terör örgütü PKK tarafından evlerinde, başlarından vurularak şehit edilen iki genç polis memuruna yönelik taziye mesajı yayınladı. Kamalak mesajında, "Ceylanpınar’da şehit olan polislerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Aziz milletimiz sahip olduğu tarihsel tecrübe, asalet ve sağduyu ile her zaman ki gibi bu karanlık oyunları da boşa çıkaracaktır. Bu kanlı ve sinsi oyunun asıl amacı aziz milletimizi tahrik ederek kardeş kavgası çıkarmaktır. Ülkemiz üzerinde çok kirli ve sinsi bir oyun oynandığı aşikardır." ifadelerini kullandı.

'HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR'

Kamalak, yayınladığı taziye mesajında, terörün, aynı merkezden düğmeye basılmışçasına son birkaç gündür birdenbire arttığına dikkat çekerek, "Gün geçmiyor ki yüreklerimize yeni bir acı, ocaklarımıza yeni bir ateş düşmesin. Bu menfur saldırıları gerçekleştirenler bilmelidir ki, karanlık hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Bu saldırıları gerçekleştirenler, ipi dış güçlerin elinde olan kuklalardır. Amaçları da milletimiz arasına kin ve nefret tohumları ekerek, kardeş kavgası çıkarmaktır.” dedi.

İNADINA BİRLİK, İNADINA KARDEŞLİK

Bu karanlık ve sinsi plana karşı verilecek en güzel cevabın, 'inadına kardeşlik, inadına birlik ve beraberlik' mesajı olacağını vurgulayan Kamalak, “Olayların provoke edilmeye çalışıldığı bölgeler dikkate alındığında, ülkemiz üzerinde tehlikeli bir oyun oynandığı açıktır. Bu tehlikeli oyunun hedefi kökü bin yılı aşan kardeşliğimizdir. Bu sinsi ve kanlı oyuna karşı hepimiz uyanık olmak zorundayız. Tahriklere kapılmamalıyız. Türküyle Kürdüyle, bin yıllık kardeşliğimize uygun bir sağduyu ile hareket etmeliyiz.” ifadesini kullandı.

ORTAK ACILAR ORTAK KARARLILIKLAR GEREKTİRİR

Ancak gelinen noktanın, terörle mücadele adı altında yürütülen çalışmaların yetersiz kaldığını da açıkça gösterdiğini vurgulayan Kamalak, “Maalesef, daha önce de defalarca dile getirdiğimiz gibi, uygulanan yanlış politikalar terörü çözmek yerine daha da büyütmüş ve cesaretlendirmiştir. Çözüm süreci adeta çözülme sürecine dönüşmüştür. Terör milli bir meseledir. Bu milletin ortak dramı ve ortak acısıdır. Ortak acılar ortak kararlılıklar gerektirir. Bu süreç kısır siyasi çekişmelerin malzemesi haline getirilmemelidir.” uyarısında bulundu.