Merkez Parti (MEP) Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, ülkede yaşanan haksızlık, yolsuzluk ve zulümlere vicdani tepki olarak ortaya çıktıklarını belirterek, ehli vicdan seçmenlerden oy istedi.

MEP Genel Başkanı memleketi Erzurum'a geldi. Erzurum Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Karslı, AK Parti hükümetine yüklendi. MEP Genel Başkanı, ülkede yolsuzluğun arttığını, adaletin ise mumla arandığını ifade etti. Vicdani hareket olarak ortaya çıktıklarına dikkat çeken Karslı, "Merkez Parti ülkede yaşanan yolsuzluk, yoksulluk ve zulümlere vicdani tepki olarak ortaya çıktı. Şahsi düşünceme, felsefeme, eğitimime, inancıma ters bir iktidar uygulaması var. Bu bir vicdan hareketidir. Buna sessiz kalmak vicdansızlık olur. Evimiz, ülkemiz yanıyor. Bu hükümet, cumhuriyetin temel değerleriyle, inanç değerleriyle kavgalı. Bu kötü gidişata 'dur' demek için ehli vicdan seçmenlerin oylarını istiyorum." dedi.

'GÜNEYDOĞU'DA AKŞAM 7'DEN SONRA DEVLET PKK'

Ülkenin doğusunda 'paralel' bir Kürt devletinin bulunduğunu ve hükümetin burada yetersiz kaldığının da altını çizen Merkez Partisi Genel Başkanı, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devlet sabah 7, akşam 7 arasında çalışıyor. Akşam 7'den sonra devlet yok. PKK devreye giriyor. Devlet ülkenin batısında çalışıyor. Hükümet aleyhinde, Cumhurbaşkanı aleyhinde Twitter atan hemen hakim karşısına çıkarılıyor." diye konuştu.

'HANİ HZ. ÖMER'İN ADALETİYLE YOLA ÇIKMIŞTINIZ'

Hz. Ömer'in adaletini ülkede tesis için yola çıkanların Türkiye'yi sosyoekonomik olarak batırdığına dikkat çeken Karslı, şunları söyledi: "AK Parti iktidarı hani Hz. Ömer'in adaletini tesis için yola çıkmıştı. Özelleştirme adı altında 90 yılda yapılan tesisleri 9 yılda sattılar. 250 milyar dolara satılan tesisleri alanlar bunları yurt dışına tam 10 katına başka birisine sattı. Özelleştirmeden elde edilen 62 milyar dolar değil 622 milyar dolar olmalıydı. Hani kişi başına 10 bin dolar düşüyordu. Bir hanede ortalama 5 kişi var. Bu hanelerin yıllık geliri 50 bin dolar olmalı. Ama yok. Kağıt üzerinde. Bu hükümet kağıt üzerinde değerleri değiştirip halka yansıtıyor. Halk fakir, iktidar mensupları zengin."