CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “Bir Anayasa Mahkemesi, (AYM) neden bu kadar acze düşer, neden bu kadar edilgen hale gelir?” dedi.

‘Anayasa Mahkemesi'nin hal-i pürmelali’ başlıklı yazılı bir açıklama yapan Atilla Kart, şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı; devlet imkânlarıyla sabah-akşam Anayasa ihlâlleri yapmaya devam ediyor. 15 Ağustos 2014 tarihinde başlattığı anayasal darbe halini pervasızca sürdürüyor. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının serbest, eşit, âdil oy hakkına tecavüz ederek, AKP lehine haksız oy temin etmeye çalışıyor. Anayasa Mahkemesi bu arada ne yapıyor? 3 Nisan’da yaptığımız başvuru hakkında; raportör, raporunu düzenlemiyor, düzenleyemiyor. AYM Başkanı, kamuoyuna açıklama yapma nezaketi ve sorumluluğunu göstermiyor. 2 Haziran tarihi itibariyle mevcut durum. Bir AYM, neden bu kadar acze düşer? Bir AYM, neden bu kadar edilgen hale gelir?”

Kart açıklamasını, “Zira ve maalesef ; Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal kurumları, Erdoğan’ın izin ve icazet verdiği ölçüde görev yapar hale gelmişlerdir. Anayasal sistem ve toplumsal barışımız, Erdoğan üzerinden kilitlenmiş durumdadır. Türkiye, husumet ve intikam duygularına kapılmadan, hukuk ve demokrasi içinde bu kilitlenmeyi aşmak durumundadır. Aksi takdirde normalleşemez. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, 7 Haziran’da, kendi elleriyle bu kilidi söküp çıkarmak, atmak sorumluluğuyla karşı karşıyadır." şeklinde tamamladı.