Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözüm söz, bize yetki verin, bir ülke adam gibi nasıl yönetilirmiş ben göstereceğim. Onlara da göstereceğim. Devlet nasıl yönetilirmiş onlara da göstereceğim dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu.

AK Parti’nin 13 yıldır iktidarda olduğunu ve kimsenin hayatından memnun olmadığını kaydeden CHP Genel Başkanı, "Kim memnun hayatından? Çiftçi mi memnun? Esnaf mı memnun? Emekli mi memnun? İşsiz mi memnun? Kim Allah aşkına memnun? Köşeyi dönen 3-5 hortumcu hayatından memnun. Size sözüm söz; onlardan alıp size vereceğim." dedi.

İşçinin ve köylünün durumunu çok iyi bildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: "Bir dönem meşhur Bafra sigaramız vardı, Bafra'nın tütünü vardı. Ne oldu onlar? Babalarının malı gibi sattılar. Kim perişan oldu? Kendi toprağınızdan kuyudan su çekiyorsunuz, dünyanın parasını istiyorlar sizden. Nehir akıyor, Karadeniz'e bedava. Niye alıyorsun, hangi gerekçeyle para alıyorsun. Faiz batağındasınız onu da biliyorum. Size sözüm söz, vatandaşı borç batağından kurtaracağım sözüm söz. İcra dairelerinden kurtaracağım sizi."

“YETKİYİ VERİN SORUNLARI ÇÖZELİM”

Vatandaşlardan 1 Kasım'da yeni bir tarih yazmak için sandığa gitmelerini isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Güzel bir Türkiye için terörü bitireceğim sözüm söz. Terörü bitireceğim bu topraklardan. Bir bela vardı PKK, şimdi ikinci bela çıktı karşımıza, IŞİD. Bunlara dedim ki 'Yahu sizin Suriye'de ne işiniz var arkadaş. Niye Suriye'ye gidiyorsunuz? Yapmayın bunu' dedim. Suriye'ye girdiler, silah gönderdiler, başımızı belaya soktular. İki milyonun üstünde Suriyeli Türkiye'de. Meclis'e bir kanun getirdiler; 'yabancıların çalıştırılması hakkında kanun'. Hani var ya meşhur bir laf 'ayranı yok ya içmeye...' gibi. Yahu kardeşim senin çocukların işsiz. Bu ülkede her 4 üniversite mezunundan birisi işsiz. Sen önce onlara bir iş bul, yabancıya Allah Kerim. Kendi çocuğuna, vatandaşına iş bulmuyorsun, yabancılar için kanun getiriyorsun. Bakın buna izin vermeyin. Diyeceksiniz ki 'nasıl vermeyeceksiniz, yönetmiyoruz ki izin verip vermemeye karar verelim.' Ayın 1'inde sandığa gideceğiz. Bunun yolu budur, demokrasiden geçer. Sandığa gideceğiz oyumuzu kullanacağız. Sizden yetki istiyorum; ben yetkiyi saraydan şuradan buradan değil, ben yetkiyi bu ülkenin vatandaşından, kendi vatandaşımdan istiyorum. Yetkiyi verin Türkiye'yi uçuralım, yetkiyi verin sorunları çözelim." şeklinde konuştu.

Ülkenin sorunlarını beraber çözeceklerini kaydeden CHP Lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyaset kavga ve gerginlik yeri değildir. 13'ncü yılın sonuna bakın Allah aşkına. Sokakta birbirimize neredeyse 'merhaba' demeyeceğiz. Niye arkadaşlar? Yani birisinin farklı bir düşüncesi olduğu zaman ona kızacak mıyız? Hiç endişe etmeyin; benim başbakanlığımda oy versin vermesin 78 milyon yurttaşımı kucaklayacağım, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğim."

Çiftçilerin "Ben neden dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyorum?" diye kendi kendine sormasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Birileri malı götürüyorsa, faturayı size çıkarıyor. Diyorlar ki 'para yok' Bir liralık işi 1 liraya yaparsanız hiç bir sorun olmaz. Bir liralık işi 5 liraya yapıp 4 lirayı da cebe atarsanız kaynak sorunu çıkar. Bir liralık işi 1 liraya yapacağız 5 liraya değil. Herkesin hakkını koruyacağız. Kul hakkının yenmesine izin vermeyeceğiz. Ve size bir sözüm daha, sizden vergi olarak topladığımız her kuruşun hesabını size vermeyi namuslu bir görev kabul edeceğiz. Her kuruşun hesabını vereceğiz." diye konuştu.

Halkın kendisine yetki vermesi halinde bir ülkenin adam gibi nasıl yönetildiğini göstereceklerini dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Onlara da göstereceğim. Devlet nasıl yönetilirmiş onlara da göstereceğim. Şimdi terörden şikayet ediyorlar. 'Terör geldi' diyorlar. Düne kadar sen masada oturmuyor muydun? Düne kadar onlarla şarmaş dolaş değil miydin? PKK, vergi dairesi kuruyordu doğuda, asker alma dairesi kuruyordu. Mahkeme kuruyordu adliyesini. Başbakan'a söyledim 'Yahu bu nasıl devlet'. Diyor ki Sayın Davutoğlu, 'Doğu-Güneydoğu'ya gizlice kimse görmeden gittim' diyor. Yahu sen kendi ülkene gidiyorsun kardeşim. Kendi ülkene gizlice gidiyorsan sen başbakanlık koltuğunda artık oturamazsın. Senin iraden yok demektir artık. Kendi ülkende gizli gidiyorsun. Eğer bir başbakan kendi ülkesindeki bir yere gizlice gidiyorsa, kimse görmeden gidiyorsa, 'karakola gittim kimsenin ruhu duymadı' Bunu da övünerek anlatıyor. Senin o koltukta ne işin var. Sen memleketi yönetemiyorsun. Zaten yönetemiyor. Ne demiştim 'Davutoğlu saraya çalışır, Kılıçdaroğlu halka çalışır." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından vatandaşı selamladı, ardından Havza'daki mitingi katılmak üzere Bafra'dan ayrıldı.