CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında İzmir’e geldi. Partisinin İzmir milletvekili adaylarıyla Buca ilçesindeki Kaynaklar Amfitiyatro'da buluşan Kılıçdaroğlu, “Bugün bizim seçim bildirgemizi bütün siyasi partiler bir anlamda taklit ediyorlar, bir anlamda örnek alıyorlar. Bir anlamda halkın sorunlarını nasıl çözeceklerini, CHP’nin seçim bildirgesinden öğreniyorlar. Bu bizim için çok ama çok önemli bir aşamadır.” dedi.

Adnan Menderes Havalimanı’nda partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, daha sonra seçim otobüsüyle Kaynaklar’a gitti. Burada, partisinin adaylarına hitaben bir konuşma yaptı. CHP’yi, "Türkiye için çalışan aile" olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, “Kendi çıkarı için değil, ülkenin çıkarı için çaba harcayan aile. Geçmişte çok önemli devrimlere imza atmış bir aile. Geleceğe umut yaratmak isteyen bir aile. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye için mücadele eden bir aile.” dedi.

'13 YILLIK KREDİNİN SONUNA GELDİK'

AK Parti hükümetinin 13 yıllık kredisini tükettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Süreç, bizi iktidara taşıyacak olan bir süreçtir. 13 yıllık bir kredinin sonuna geldik. Halkımız iktidara 13 yıllık bir süre verdi. 13 yılın sonunda 6 milyon 200 bin işsizimiz var, 17 milyon yoksulumuz var. İzlenen yanlış dış politika sonucu 2 milyon Suriyelimiz var. Aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var. Sorunlar ağır ama sorunları çözecek birikimimiz, bilgimiz ve kapasitemiz var. Seçim bildirgesi, bunun en tipik örneğidir. Gün, şunu veya bunu suçlama günü değildir. ‘Şunu yaptınız’ veya ‘bunu yapamadınız’ günü değildir. Gün, bizim projelerimizi halka anlatma günüdür. Gün, halka her türlü sorunu nasıl çözeceğimizi anlatma günüdür.” dedi.

'BİLDİRGEMİZİ TAKLİT EDİYORLAR'

CHP olarak hazırladıkları seçim bildirgesini diğer partilerin taklit ettiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Öyle bir noktaya geldik ki seçim bildirgemizi hazırladıktan sonra hiçbir siyasal iktidar, bizim seçim bildirgemizin yanlış olduğunu söylemiyor, iktidar dahil. Ne diyor iktidar? ‘Kaynak bulamazsınız.’ diyor, o kadar. Tek suçlama o. Oysa bu ülke, yeri geldiği zaman onlar tarafından da dile getiriliyor, dünyanın en büyük 19. ekonomisi. 21. yüzyıla yoksulluk yakışmıyor, işsizlik yakışmıyor. O zaman bizim bu sorunlarımızı, var olan sorunlarımızı nasıl çözeceğimizi anlatma günüdür. Eğer bunu yapabilirsek halkın teveccühü var. Bugün bizim seçim bildirgemizi bütün siyasi partiler bir anlamda taklit ediyorlar, bir anlamda örnek alıyorlar. Bir anlamda halkın sorunlarını nasıl çözeceklerini CHP’nin seçim bildirgesinden öğreniyorlar. Bu bizim için çok ama çok önemli bir aşamadır. Şimdi biz Türkiye’nin sorunlarını çözmeye talibiz. Biz çalışırsak, iyi anlatabilirsek, güven verebilirsek Türkiye’de iktidar olmamak için hiçbir nedenimiz yok.” diye konuştu.

'İMAM HATİP OKULLARI KAPATILMAYACAK'

İktidarın çözüm değil, problem oluşturan bir konumda olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Biz sorun yaratan değil, sorunları kararlılıkla çözen bir iktidar olmak istiyoruz. Bunun için de halktan oy istiyoruz. Hemen propaganda yapıyorlar, ‘CHP iktidara gelirse imam hatip okullarını kapatacak.’ diye. Gittiğiniz her köyde, her kasabada, her kentte rahatlıkla söyleyebilirsiniz, CHP iktidarında imam hatip okulları niçin kapatılsın? Aydın din adamını yetiştiren o okulları açan parti biz değil miyiz? Biziz. Neden kapatalım? Bizim adımızı kullanarak bir algı operasyonu yapmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Hiç kimsenin yaşam tarzıyla da uğraşmayacağız. Nasıl isterse öyle yaşasın. Hiç kimsenin inancıyla uğraşmayacağız. Açık ve net şunu söyleyebilirsiniz, biz CHP olarak bütün inançların güvencesiyiz. Herkes inancını özgür şekilde yerine getirebilir. Eğer bir kişi çıkıp, ‘Ben inancımı özgürce yerine getiremiyorum, önümde şu engel varb’ diyorsa gelip beni bulacak. Gelip bizi bulacak, gelip partililerimizi bulacak.” dedi.