CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Taksicilerin de derdini dinleyen Kılıçdaroğlu, "Kaçak taksi uygulamasının olmaması lazım. Onun üzerine gidilmesi lazım. Bu haksızlık yaratıyor, haksız rekabet yaratıyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, programında önce Borusan’ı ziyaret etti, daha sonra Akyurt merkeze geçti. Caddede ilerleyen Kılıçdaroğlu, vatandaşla tokalaşıp hal hatır sordu. Küçük bir kızla da sohbet ederek, derslerini sordu ve daha iyi olacağı yönünde söz aldı. Esnaf ziyaretlerine devam eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir kahvehaneye uğradı. Burada vatandaşlarla sohbet edip çay içti. Basın mensuplarının, "Seçimlerde nerden aday olacaksınız?" sorusuna karşılık, bu konuyla ilgili daha sonra açıklama yapılacağını söyledi. Seçim çalışmaları ve mitingleri hakkında da bilgi veren Kılıçdaroğlu, "Onunla ilgili bir çalışma yapılıyor, önümüzdeki günlerde sonuçlanacak. Yaklaşık 50’nin üzerinde yerde miting yapacağız." şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretlerine İzmir’e gitmeden önce havalimanında da devam etti. Havalimanı içinde bulunan taksi durağına uğrayarak, taksicilerle çay içip dertlerini dinledi. Taksiciler, "Bizim yaşadığımız en büyük sorun korsan taşımacılık." deyince Kılıçdaroğlu, "Yani sonuçta geçinebiliyorsunuz ama kaçak taksi uygulamasının olmaması lazım. Onun üzerine gidilmesi lazım. Bu haksızlık yaratıyor, haksız rekabet yaratıyor. Siz müşteri alıyorsunuz, kazanıyorsunuz, vergi veriyorsunuz. Bunlar kaçak çalışınca aksi durum ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.