Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir vatandaşın yanlış dış politika yüzünden Libya'da hayatını kaybettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, yanlış dış politikanın ülkeye getirdiği bir sonucunun 3. kaptanın hayatını kaybetmesi olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine geldi. Mitingden önce Libya'da bombalanan gemide hayatını kaybeden 3. kaptan İlker Büyükdere'nin Yalıevler Mahallesi'ndeki baba ocağına gelen Kılıçdaroğlu, baba Halil Büyükdere'ye taziyede bulundu. Gazetecilerin sorularını 'yeri değil' diye cevaplamayan Kılıçdaroğlu, daha sonra Yeni Cumhuriyet Meydanı'nda partililere hitap etti.

Partililerden, daha önce CHP'ye oy vermeyen vatandaşları ikna ederek partilerine oy verdirmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yeni bir süreçte olduğuna dikkat çekti. "Türkiye yeni bir süreçte yeni bir seçime giriyor" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bakın, 13 yıl kredi verdik biz bunlara. 13 yıldır memleketi yönetiyorlar. 13 yılda geldiğimiz nokta nedir? 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Atanamayan 320 bin öğretmenimiz var, 200 bin dersaneye ihtiyaç duyduğumuz halde. Aylığı bin liranın altında 8 milyon emeklimiz var. Yanlış dış politika sonucu bakın bir vatandaşımız, bir hemşehrimiz hayatını kaybetti. Libya'da denizde bombalandı ve hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin diyoruz. Az önce ailesine uğradık. Hep beraber başsağlığı diledik. Ama yanlış politikanın bize getirdiği farklı bir sonuç var. 2 milyon Suriyelimiz var. Bunlara ödenen 5 buçuk milyar dolar var. Geçen seçimde CHP'ye oy vermemiş o vatandaşımıza diyeceksiniz ki gel kardeşim, yeniden başlayacağız. Yeni bir sayfa açacağız, eski ön yargılarımızı bir kenara bırakacağız. Yeniden yaşanacak bir Türkiye'yi beraber kuracağız. Gel beraber 7 Haziran'da birlikte sandığı gidelim, 6 oka oy verelim diyeceğiz."

Seçmenlerine gün 24 saat ise 24 saat, 36 saat ise 36 saat çalışma sözü veren Kılıçdaroğlu, "Sizin için, ülkemiz için, çocuklarımız için çalışacağım. Bayrağımız için, bu güzel ülkede huzur olsun diye sonuna kadar mücadele edeceğim, bu da size benim sözüm olsun. Bana da görev düşüyor. Çocuklarımız için, ülkemiz için çalışacağız. Bu ülkede yoksulluk olmaması için çalışacağım." ifadelerini kullandı.

13 yılda 17 milyon yoksul olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz. 4. yılın sonunda CHP iktidarında hiçbir aile 'ben yoksulum' demeyecek. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacaktır. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz." dedi.

Anamur'dan söz etmeden geçemeyeceğini de belirten Kılıçdaroğlu, "Sizin Türkiye'yi besleyen çok güzel muzunuz var. Markanız var. Anamur muzu. Zaman zaman kontrolsüz ithalatla bunu sınırlamaya çalışıyorlar. Aroması güzel, tadı güzel muzunuz var, üreten herkese şükran borçluyuz. Onların daha fazla kazanması, daha fazla üretmesi bizim boynumuzun borcudur. Anamur muzunu çikita muza ezdirmeyeceğiz." diye konuştu.

Vatandaşların Akkuyu Nükleer Santralini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, "Akkuyu'yu da meraklanmayın. Göreceksiniz, çiftçi ne istiyorsa, Anamurlu ne istiyorsa, Mersinli ne istiyorsa onu yapacağız. Referandum yapacağız, sandığı koyacağız. Sadece orası için değil kapanan belediyeler için de yapacağız. Kapanan belde belediyeler için açmak istiyorsanız sandığı koyacağız. Vatandaş istiyorsa açacağız. Köy tüzel kişiliğine geri vereceğiz. Muhtarların yetkilerini artıracağız. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasi getireceğiz." cevabını verdi.
Kılıçdaroğlu, miting sonrası barış güvercini uçururken kendisine muz lifi ile işlenmiş Türkiye haritası hediye edildi.