CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın seçimden önce muhalif gazete ve televizyonlara el koyacağına ilişkin ortaya atılan iddialara, “Umarım öyle bir çılgınlık yapmazlar” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Mersin'de düzenlediği mitingin ardından geldiği Adana Havalimanı’nda gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplandırdı. Twitter fenomeni Fuat Avni'nin 'iktidarın seçimden önce gazete ve televizyonlara el koyacağı, 200 kişiyi gözaltına alınacağı' iddialarına ilişkin, “Umarım öyle bir çılgınlık yapmazlar” değerlendirmesini yapan Kılıçdaroğlu, MİT TIR'larına ilişkin görüntüleri yayınlayan Can Dündar'ı ise yürekten kutladığını kaydetti.

CHP Lideri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Adana’da durdurulan MİT TIR’larındaki mühimmatın görüntülerini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Can Dündar’a yönelik “Bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. "Hiçbir şey Can Dündar’ı ve arkadaşlarını yıldıramaz" diyen Kılıçdaroğlu, “Can Dündar gazetecilik görevini yapmıştır. Kendisini yürekten kutluyorum. Hiçbir şey Can Dündar’ı ve arkadaşlarını yıldıramaz.” ifadelerini kullandı.