Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran sonrası AK Parti'nin hükümeti kurmayı başaramadığını, teammüller gereği Cumhurbaşkanı'nın hükümet kurma görevini muhaletefe vermesi gerektiği halde vermediğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Onlar hükümet kurmadı, görevin bize verilmesi lazımdı. Teammüllere göre bize görev verilmesi gerekiyordu. Cumhurbaşkanı bize cesaret edip görev vermedi. Bütün teammülleri çiğnedi, Anayasa'yı çiğnedi, hukuku çiğnedi, kazaen öyle bir şey onların başına gelseydi sabah akşam ağlarlardı. Mağdur edebiyatı yaparlardı. Biz mağdur edebiyatı yapmıyoruz; millete güveniyoruz, size güveniyoruz. Biz yetkiyi kaçak saraydan değil milletimizden almak istiyoruz. Gücü milletimizden almak istiyoruz. Tek güvencimiz sizsiniz." dedi.

"SARAYDA OTURAN BİR ZAT MÜDAHALE ETTİ"

Kılıçdaroğlu, partisinin Manavgat'ta düzenlediği mitingde halka hitap etti. Vatandaşların, 7 Haziran'da çıkan seçim sonuçlarına göre neden hükümet kurulmadığını kahvede birbirine sorduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Sarayda oturan bir zat müdahale etti, açık ve net. AK Parti'ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum; sizler oy verdiniz, görev Cumhurbaşkanı tarafından Sayın Davutoğlu'na verildi. Hükümeti kuramadı, bağımsız iradesi olmayan, iradesini vesayet altına alan bir kişi Türkiye Cumhuriyeti'nde hükümet kuramaz, bunu herkesin bilmesi lazım." şeklinde konuştu.

"MİLLETİN ÖNÜNE ŞANTAJ TABLOSU KONDU"

Milletin iradesine saygının gereği olarak koalisyonu kuracaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Türkiye gırtlağına kadar sorunun içinde... Bu sorunların çözülmesi lazım. Onun için de millet görev verdi, görevin yerine getirilmesi lazım. Ama onlar kaçırdılar. Efendim bir daha sandığa gidelim. Niye gidelim? 'Bana neden 400 milletvekili vermediniz?' 'Vermediniz. şimdi sizi kana boğacağım, gözyaşına boğacağım' diye açıkça milletin önüne şantaj tablosu kondu. Millet şantaja boyun eğer mi? Ben de biliyorum eğmez. Bizim milletimiz büyük bir millettir, yiğit bir ulustur... Onlar hükümet kurmadı, görevin bize verilmesi lazımdı. Teammüllere göre bize görev verilmesi gerekiyordu. Cumhurbaşkanı bize cesaret edip görev vermedi. Bütün teammülleri çiğnedi, Anayasa'yı çiğnedi, hukuku çiğnedi, kazaen öyle bir şey onların başına gelseydi sabah akşam ağlarlardı. Mağdur edebiyatı yaparlardı. Biz mağdur edebiyatı yapmıyoruz; millete güveniyoruz, size güveniyoruz. Biz yetkiyi kaçak saraydan değil milletimizden almak istiyoruz. Gücü milletimizden almak istiyoruz. Tek güvencimiz sizsiniz."

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, alanda bulunanlara karanfil attı.