Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da işçi ve esnafla buluştu. İşçiler, Suriyeliler nedeniyle iş bulamadıklarını dile getirip Kılıçdaroğlun’dan çözüm istedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’daki programına Amele Kahvesi'ni ziyaretle başladı. Burada iş bekleyenlerle görüşen Kılıçdaroğlu, işçilerin sorunlarını dinledi. İşçileri dinledikten sonra Haşimi’ye esnafını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada erken saatlerde iş başı yapan ciğerci ve çorbacı esnafını ziyaret etti.

KAÇAK HAYVAN GEÇİŞİ ŞANLIURFA'YI MAĞDUR EDİYOR

Ziyaretini Hayvan Pazarı ile sürdüren Kılıçdaroğlu, burada da benzer sorunlarla karşılaştı. Hayvan pazarı esnafı, Suriye üzerinden hayvanların getirildiği gerekçesi ile Şanlıurfa’da hayvanlara küpe verilmediğini anlattı. Küpesiz tüm hayvanlara da el konulduğunu kaydeden esnaf, “Kaçak hayvan geçişine izin verilmeyecekse sınırda denetim yapılsın, hayvan pazarında hayvanlara el konulmasın.” diyen esnafa Kılıçdaroğlu, parlementoda Şanlıurfa’yı temsil edecek milletvekiline ihtiyaç duyulduğunu belirterek, partisi için oy istedi.

Daha sonra Hal Pazarı'na geçen Kılıçdaroğlu, burada esnafla tek tek tokalaştı, ürünlerin fiyatını sordu. İsota ilgi gösteren Kılıçdaroğlu, esnafa 'Şanlıurfa’da en çok tüketilen ürün isot mu?' diye sordu. Burada esnaf tarafından hazırlanan sofraya oturan Kılıçdaroğlu, hal esnafı ile kahvaltı yaptı. Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’daki programını, hastane ziyaretleri ve STK temsilcileri ile görüşerek sürdürecek.