Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum mitinginde, "Türkiye'yi namusumuzla yeniden kuracağız." dedi.

Kastamonu mitinginin ardından özel uçakla Erzurum’a gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gar Meydanı’nda, partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen açık hava mitinginde partililere seslendi. ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, "Yaşanabilecek Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz.
‘Oğlum paraları sıfırla’ demeyeceğim. Benim bakanlarımın yatak odalarında para kasaları asla olmayacak. Benim bakanlarım başkalarının önünde yatmayacak. İşsizliği yolsuzluğu olmayan Türkiye’yi yeniden namusumuzla kuracağız." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu ve Erzurum’a ne yaptığını soran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Hayvancılığı, besiciliği, tarımı öldürdüler. Sanayiyi bitirdiler. Erzurum doğunun Paris'iydi şimdi göç veren bir kent oldu. İşsizlik başını almış gidiyor. Buna izin verecek misiniz? Erzurumlu kardeşlerime sesleniyorum, bunlardan daha bıkmadınız mı? 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Aylık geliri 200 TL’nin altında. Gençler işsiz. Gençler KPSS sınavına giriyor onların çocukları sınava girmeden otomotikman devlet memuru oluyorlar, yazık değil mi bu ülkeye. Tarımı öldürdüler. Bu ülkenin temelinde gözyaşı, alın teri var. Şimdi bakın yolsuzluk, yoksulluk ülkede 2 milyon Suriyelimiz var. Emekli perişan. Emekliye Ramazan'da, Kurban'da birer maaş ikramiye vereceğiz diyoruz kıyamet koparıyorlar. O parayı bulup emekliye vereceğim. Sen kaçak sarayına para bulurken emekliye gelince para yok. Suriyeli kardeşlerimize beş buçuk milyon para dedin. Emekliye para var, para sadece ve sadece hortumcuya olmayacak. Erzurum kışları uzundur. Antalya gibi değil. Antalya’da doğalgazı az yakarlar Erzurum’da 9 ay yakarlar o zaman bu millete yardım yapacaksak, yükünü alacaksak, sözüm söz doğalgazı sizin istediğiniz koşullarda size vereceğiz. Bir CHP’li milletvekili gönderin, göreceksiniz Erzurum’un sesi Ankara’dan Türkiye’ye nasıl yankılanacak, göreceksiniz."

Ülkenin temiz ve ahlaklı siyasete hasret olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Söz verdim, bu ülkeye temiz siyaseti getireceğim. Namuslu siyaseti getireceğim. Yoksulluk olmayacak, işsizliği bitireceğim, söz verdim bu ülkede kul hakkı yenmeyecektir. İşsizliğin olduğunu biliyorum. Ben sizden birisiyim, Anadolu’dan birisiyim, 7 çocuklu bir ailenin tek çocuğuyum. Büyük ablam okuma yazma bilmezdi, annem de. Üniversiteye giden sadece benim, alın teri döktüm, devletin önemli kurumlarında çalıştım, emekli olup siyasete atıldığımda mal varlığımı internete koydum, kul hakkı yemedim, yedirmedim. Dürüst çalıştım, ülke için, sizin için çalıştım, helal olsun diyorum. Erzurumlulardan benim alacağım var. Kul hakkı yemeyen adam arıyorsunuz. Dürüst adam arıyorsunuz, işte benim, namuslu adam arıyorsunuz, işte benim. Oy verdiniz başımın üstüne."

Erzurumlulara, AK Parti'nin 13 yılda şehre ne verdiğini soran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Ne oldu 13 yıl? Erzurum fabrikaları kapandı. Eski alışkanlıkları anlayışları bırakalım, Türkiye'ye namuslu siyaseti getirelim. Tükkiye yeni hamle yapsın, Türkiye ekonomik büyüklük olarak dünyanın 18'inci ekonomisi, yazık günah değil mi bu ülkeye? Neden bu kadar işsizlik var? İşsizliğin olduğu yerde huzur olmaz. Bir ülke üretirse büyür, işsizlik azalır saygınlığı olur. Bayrağı dünyanın her tarafında onurluca dalgalanır. Her şey üretmekten, alın terinden geçiyor. Üreteceğiz hakça bölüşeceğiz, refahı tabana yayacağız. Onların kendileri zengin oldu. 7 kuşak herkesi köşeyi döndü. Ben de diyorum ki halk zenginleşecek halk mağdur olmayacak, bunun mücadelesini veriyorum. Size inanıyorum, bu ülkenin saygıdeğer yurttaşlarına inanıyorum. Hakkı adaleti buluncaya kadar yolsuzluğu yoksulluğu bu ülkenin tarihinin çöp sepetine atana kadar mücadele edeceğiz. Sizden destek istiyorum, yetki istiyorum, güzel büyüyen, Türkiye’yi şaha kaldıracağım, büyüteceğim. Türkiye’de aç ve açıkta kimse kalmayacak."

"Erzurum’un adı ne, sahipsiz memleket, biliyor musunuz?" diyen Kılıçdaroğlu, "Erzurumlu öyle diyor, ben de Erzurumluya diyorum, Erzurum'un sahibi sorunlarına sahip çıkan, yola çıkan bir partiye Cumhuriyet'in, Mustafa Kemal’in, Nene Hatun’un partisine gel oy ver kardeşim. Bu memleketi cennete çevireceğiz yeter ki namuslu, vatandaşı düşünen siyasileri iktidara getirelim. Hırsızlık yapanlardan, ülkeyi soyanlardan bıktık. 7 Haziran'da sandığa gidiyoruz. Söz mü, ben de size söz veriyorum. Sizin için, çocuklarımız, torunlarımız, bayrağımız, vatanımız için her gün 24 saat çalışıp, emek verip alın teri dökeceğim. Her alın teri size helal olsun diyeceğim." dedi.