Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bank Asya’nın TMSF’ye devredilmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, bankanın devredilmesinin sadece bankacılık sektörü için değil bütün iş dünyası açısından tedirginlik oluşturacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber kanalında katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bank Asya’nın devredilmesi için haklı bir gerekçe gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Haklı bir gerekçe göstermeleri lazım. Banka kârda mı? Kârda. Niye el koyuyorsunuz? Devlet kinle yönetilmez. Sağduyu ile yönetilir. Bilgi ile yönetilir. Kinle yönetiyorlar, intikam ile yönetiyorlar. İntikam alacağız güdüsü ile gidiyorlar. Sadece bankacılık sektörü değil bütün iş dünyası açısından tedirginlik oluşturur. Yabancı sermaye niye gelmiyor? Can ve mal güvenliği yok.” dedi.

ZAMAN GAZETESİ MUHABİRİNE SALDIRI

Kılıçdaroğlu, Zaman Gazetesi muhabirinin saldırıya uğraması ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Asla doğru değil. Bir gazeteciye şiddet uygulamak asla doğru değil. O kendi görevini yapacak. Bu dönemdeki kadar medya üzerindeki baskı, 12 Eylül döneminde bile olmamıştı. O zaman böyle medya havuzları oluşturmamıştı.”