Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak, Koza İpek Holding'e bağlı yayın kuruluşlarını da kapsayan 21 şirketine 'makul şüphe' gerekçesiyle kayyum atanmasını değerlendirdi. Kışanak, “Türkiye'de ne yazık ki düşünce, ifade ve basın özgürlüğü konusunda çok ciddi sorunlar var. Bunların hepsine toplu çözüm bulacak yüksek kalitede, çıtası yukarıda bir demokrasiye ihtiyacımız var.” dedi.

Kışanak, Gaziantep Alevi Kültür Dernekleri'ne ziyarette bulundu. Burada gündeme ilişkin sorulara cevap veren Kışanak, Koza İpek Holding'e bağlı yayın kuruluşlarını da kapsayan 21 şirketine 'makul şüphe' gerekçesiyle kayyum atanmasıyla ilgili de değerlendirmede bulundu. Kışanak, "Temel insan hakları konusunda, birinci kuşak insan hakları konusunda bile sorunları olan bir ülkeyiz. Demokrasi konusunda çok ciddi problemler var. Düşünce, ifade özgürlüğü konusunda çok ciddi sorunları olan bir ülkeyiz. Bir hafta önce bir tek cümle nedeniyle Diyarbakır Baro Başkanı hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Gece yarısı apar topar İstanbul'a götürülüp getirildi. Diyarbakır'da bir gazetecinin kafasına silah dayandı. Başka bir yerde gazete binası tahrip edildi. Türkiye'de ne yazık ki düşünce, ifade ve basın özgürlüğü konusunda çok ciddi sorunlar var. Bunların hepsine toplu çözüm bulacak yüksek kalitede, çıtası yukarıda bir demokrasiye ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Diyarbakır'da gerçekleşen terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyona ilişkin, “Onunla ilgili bizim bir bilgiye ulaşmamız mümkün değil. Biz de ancak kamuoyunun bildiği kadarıyla resmi açıklamaları takip ediyoruz.” açıklamasını yaptı.