Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, gazeteci-yazar Ahmet Hakan’a yapılan saldırıya tepki göstererek, “Kışkırtmalar, hedef göstermeler, nefret suçunun zirve yapması neticesinde böyle bir hadise gerçekleşti.” dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara’da kahvaltılı basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Destici, gazeteci-yazar Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi. Destici, “Saldırının kime yapıldığından ziyade böyle bir saldırının gerçekleşmiş olması Türkiye adına utanç verici. Ayrı fikirlere mensup olabiliriz, farklı medya kuruluşlarına çalışıyor olabiliriz ama olayın bu denli hiçbirimizin kabul edemeyeceği şiddete kadar gelmiş olması Türkiye adına utanç verici. Bu basın özgürlüğüne, insan haklarına yapılmış büyük bir saldırıdır. Faillerinin bir an önce bulunmasını, faillerinden öte arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını ve bir daha böyle hiçbirimizin tasvip edemeyeceği hadiselere fırsat verilmemesini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Toplumdaki ayrışma ve kamplaşmanın basına da sirayet ettiğini aktaran Destici, şunları söyledi: “Biz BBP olarak son günlerde rahmetli şehit liderimiz Muhsin Başkan’ımızın da bu konudaki fikirleri tarafgir yapılmaya çalışıldı. Bugün de biz aynı duruştayız. Belli isimdeki medya kuruluşlarına değil, bizim bir ilkemiz var. Siyaset, sermaye ve basın iç içe girmesin. Biz bugün de aynı noktadayız. Muhsin Yazıcıoğlu, 96’da ne söylemişse bugün de parti olarak iş dünyası kendi alanında kalsın, siyaset kendi alanında kalsın, basın kendi alanında kalsın. Bunlar tekelleşirse, bir grubun eline geçerse hem siyasete yön verilmeye çalışılır, hem belli iş adamları basın gücünü kullanarak belirli yerlere gelirler ya da basın siyaset üstünde hakimiyet kurar. Ben Ahmet Hakan’a geçmiş olsun diyorum. Türkiye’nin içinde yaşadığı bölünmüşlük, kamplaşmanın basına da bulaşmasıyla birlikte bu olay bunun sonucunda gerçekleşti. Kışkırtmalar, hedef göstermeler, nefret suçunun zirve yapması neticesinde böyle bir hadise gerçekleşti. Önü açılırsa bunun nerede duracağı da belli olmaz. Buna hepimizin karşı durması lazım. Bu hadiseyi her kesimin kınaması lazım başta ülkeyi yönetenler olmak üzere. Ahmet Hakan’ın görüşlerini tasvip etmeyebiliriz ama bunların hiçbirisi ona saldırma hakkını vermez. Bazı medya mensuplarının bundan bir ders çıkarması lazım. Bugün eğer Ahmet Hakan’a yapılanlara karşı çıkmazlarsa, bıyık altında gülerlerse yarın kendileri de bu tür hadiselerle karşı karşıya kalırlar.”