İzmir'in Foça Belediyesi tarafından, Yeni Foça Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi'nde yapılan Rauf Denktaş Parkı ve büstünün açılışına katılan, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın oğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, babasının sürgün yıllarında bir süre Yeni Foça’da kaldığı eve giderek anılarını tazeledi.

yüzmeyi öğrendiğini ve özgürlüğü yaşadığını söylediği, şimdilerde Mustafa ile Sevim Semerci çiftinin yaşadığı evin önüne giden Denktaş duygulandı. Semerci çifti, misafirlerini kapıda karşıladıktan sonra bir süre ağırladı. KKTC Başbakan Yardımcısı Denktaş, “1974 öncesi, 20 dakika uzaklıktaki deniz sahiline giderek gönlümce yüzemiyordum. Kıbrıslı Türkler, deniz sahiline indiklerinde çocuklarına, 'Türkçe konuşmak durumunda kalırsanız sessiz konuşun, Türk olduğunuz anlaşılmasın.' uyarısını yapmak zorundaydı. O nedenle Kıbrıs’ta deniz sahiline gidip o ortam içinde yüzmeyi öğrenemedim. Yüzmeyi nerede öğrendim bilir misiniz? Yıllar sonra sürgün günlerinde, Ankara’ya ilk geldiğimiz ve nerede kalacağımız belli olmayan o günlerde babam, bütün aileyi alıp Yeni Foça’ya geldi. Sahil kenarındaki bu evde kaldık. Yüzmeyi Yeni Foça’da öğrendim. Bir Türk ülkesinde, özgürlüğün yaşandığı bir bölgede, Yeni Foça’da yüzebildim. 1974, işte o nedenle çok çok önemliydi.” diye konuştu.

Semerci çiftiyle bir süre sohbet eden Serdar Denktaş, daha sonra sahile tek başına inerek hatıralarını tazeledi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise, “Sayın Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın artık yeni bir evi daha var. Kendilerini istedikleri zaman Foça’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu oluruz.” dedi.