CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekliye iki ikramiye vereceklerini söylediklerinde iktidarın 'kaynağın ne' diye sormasını eleştirerek, "Emin olun CHP iktidarında bunlara bir kurs açacağım, bir şeyler öğreteceğim." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Amasya’da düzenlenen seçim mitingine katıldı. Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, seçim beyannamesinde yer alan konulara değinerek, emekli vatandaşlara sahip çıkacaklarını söyledi. Kendilerine sahip çıkılacağı konusunda hiçbir emeklinin meraklanmaması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi sizin destekçinizdir. Emekli kardeşlerimizi savunacağız ve destekleyeceğiz. Ama ben de ülkemizin içerisinde olduğu durumu biliyorum. Çok daha yüksek paralar vermek isterdim ama imkan sınırlı. O nedenle güzel bir başlangıç yapacağımı söyledim. Huzurlu bir başlangıç yapacağız, insan gibi bir başlangıç yapacağız. İlk Ramazan Bayramı’nda, ilk Kurban Bayramı’nda emekliye birer maaş ikramiye vereceğiz. Sözüm sözdür." dedi.

'EMEKLİ KARDEŞLERİMİN HAYIR DUASINI İSTİYORUM'

Türkiye’nin zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse meraklanmasın. Bu ülke zengin bir ülkedir. Bu ülkenin kaynakları da vardır. Kimse meraklanmasın. Devlette 27,5 yılımı bu işlere harcadım. Para nasıl toplanır, vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, kaynaklar nasıl harcanır hepsini de iyi biliriz. Verdiğimiz para da çok bir para değil. Küçük bir para devlet bütçesi için. Ben size ikramiyeyi vereceğim. Peki ben sizden ne bekliyorum? Sizlerden sadece 2 şey beliyorum. 11 milyon emekli yurttaşımın oy kullanırken fire vermesini istemiyorum. Hepsinin oyunu bekliyorum. İkinci isteğim ise bütün emekli kardeşlerimim hayır duasını istiyorum. Hiç kimse meraklanmasın. Kaçak Saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim." diye konuştu.

'PARAYI TAŞERON YERİNE İŞÇİYE ÖDEYECEKSİN'

Vatandaşa hesap vermekten hiçbir zaman çekinmeyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: "Bir siyasetçi vatandaşa hesap vermiyorum diyorsa, bilin ki cebini doldurmakla meşguldür. Ben her kuruşun hesabını vatandaşıma veririm. Bizler vatandaşlarımıza hesap veririz. Düşünmemiz gereken taşeron işçilerimiz de var. Kardeşim niye araya taşeron şirketi koyuyorsunuz? Parayı taşeron yerine doğrudan işçiye ödeyeceksin. Ayrıca devlet bu durumda karlı çıkıyor, çünkü yüzde 18 KDV ödemiyorsun. Kaynağı nerden bulacağımızı soruyorlar. Siz daha ülkeyi nasıl yönettiğinizi bilmiyorsunuz. Çıkan kanunları bile bilmiyorsunuz. Uygulamanın nasıl olduğunu bile bilmiyorsunuz. Emin olun CHP iktidarında bunlara bir kurs açacağım, bir şeyler öğreteceğim."