Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, özel okullara yapılan polis baskınlarını eleştirdi. Okullara yapılan baskınların ‘bir egonun bastırılmasına yönelik yürüyen işlemler’ olarak tanımlayan Aydın, “Bunun bir cadı avı olduğunu bütün Türkiye gördü ve kabul ediyor artık. Bu iş artık öyle boyutlara getirilmiştir ki bir kişinin egosunu bastırmak üzerine bu işlerin yürütüldüğünü herkes biliyor. Millet şundan emin iyi biliyor. Bu neye karşılık yapıldı. Dünya tarihinin en büyük hırsızlık olayları ortaya çıkarıldığı için bu işler başlatıldı. Bu kadar hırsızlık olayı dünya tarihinde devlet büyüklerinin suçlandığını o zaman ki başbakanın çocuklarının da dahil olduğu bir sürecin yaşandığını hepimiz biliyoruz. 'Sen nasıl olur da benim bu eksiklerimi ortaya çıkarırsın'a yönelik yapılan bütün bu ataklar suçlu psikolojisinin 'elimde fırsat var ben sana gösteririm' düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Ama tarih bunu her zaman göstermiştir. Bu şekilde yapılan yürütülen bütün davranışlar yarın hukuktan döner. Yanlış yapanlar gün gelir hesabını verir.” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, mecliste Cihan Haber Ajansı muhabirine gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

'ANALARIN GÖZYAŞININ OLUK GİBİ AKTIĞI BİR SÜRECE GELDİ'

Türkiye’nin anaların gözyaşı dinsin denilerek başlanan süreçte anaların gözyaşının oluk gibi aktığı bir sürece geldiğini belirten Aydın, “Her zaman söyledik. Anaların göz yaşı dinsin diye başlattığınız su süreç adım adım Türkiye’yi anaların gözyaşının oluk oluk aktığı bir döneme doğru götürüyor. Siz bu dönemi kendi elinizde besliyorsunuz. Bunun altyapısını oluşturuyorsunuz. Türkiye’nin üzerinde emelleri olan bütün çevrelerin kurdukları oyunun bir parçası haline getiriyorsunuz. Böyle yapmayın, yazıktır, günahtır bu ülkeye. Bu PKK’yı bu kadar büyüterek, buna bu kadar el vererek, buna bu kadar omuz vererek. Bugün pire görünümünde olanı bir dev haline dönüştürerek yarın Türkiye’nin başını belaya sokacaksınız dedik.” diye konuştu.

'ANARŞİ BU HALE GELDİYSE SORUMLUSU BELLİ'

13 yıldır Türkiye’yi mevcut hükümetin yönettiğini belirten Aydın, “Hiç ara verdiler mi?şu anda da onlar yönetiyor. Davutoğlu’nun başkanlığında bir hükümet şuanda Türkiye’nin yönetiminde. Anarşi bu hale geldiyse sorumlusu belli, ekonomi durağan hale geldiyse hatta küçülme durumuna geldiyse sorumlusu belli, olayları tetikleyen olayların arkasında müthiş bir egonun olduğunu hepimizin görmesi lazım. Hangi ego. Cumhurbaşkanının egosu. Ben yöneteceğim, ben hakim olacağım, ben hükümranlık yapacağım, benim dediğim olarak kimse bana karşı çıkmayacak, herkes bana tabi olacak. Burası 77 milyonluk bir ülke, bu kadar insan sana tabi olmaz. Senin hırsın ve egonun seni hangi noktaya götürdüğünü çok iyi görüyoruz. Türk halkı da görüyor bundan en büyük şikayeti olan da AKP’ye oy veren vatandaşlarımız.” şeklinde konuştu.

'45 GÜNLÜK BİR TİYATRO OYNANIYOR'

Bir kişinin egosu uğruna seçim sabahı AK Parti tarafından erken seçim kararı alındığını anlatan Aydın, “18 vekilimiz eksik kaldı risk alırız bunun karşılığı olarak Türkiye’yi erken seçime götürerek bunu çözeriz. 45 günlük bir tiyatro oynanıyor. Allah aşkına yeter bu milletin bu kadar kandırılmasına müsade etmeyeceğiz. 45 günlük tiyatro 32 gün CHP ile görüştü, anlaştı anlaşacaklar derken köşk talimatına uygun olarak vesayet zincirini kıramayan Davutoğlu 32 gün sonra dönüp laf olsun torba dolsun diye MHP’yi ziyaret etti. Çıkışta da sorumluluğu başkasının üstüne yıkmak için köşkün yukarıdan verdiği emir ve talimatlara uygun bir şekilde Türkiye’yi seçime götürme kararlılığını çok iyi bir kukla olarak oynadı. Kendisini tebrik ediyorum, kimse rolünü böyle başarılı oynayamazdı. Aldığı emir ve talimatları başarıyla uygulayabilen bir kukla başbakan herhalde bir daha Türkiye’ye gelmez.” açıklamasında bulundu.

'BİR KİŞİNİN EGOSU UĞRUNA ÜLKEYİ SEÇİME GETİRMEK NEYİN NESİDİR'

Türkiye’nin kan gölüne çevrildiğini belirten Aydın, “Krizden besleneceksiniz. Yeni senaryonuza uygun olarak Türkiye’de yarattığınız bu sahte görüntü ile şehitlerimizin kanı üzerinden eksik olan 18 vekilini tamamlayıp tek başına iktidarı alabilir miyiz diye onun arayışı içindesiniz. Bu millet karşı dürüst olmak lazım. Gerçek budur tablo budur. Sağa sola kıvırmaya gerek yok. Belirleyici saraydır oyunu o kuruyor planı o yapıyor uygulayıcısı altına bir kukla bir başbakan koydu. Bunu AKP’li arkadaşlarda söylüyor. Köşke çıkardık bizi rahat bırakmıyor, bir kişinin kabarmış egosuna dönük olarak bir erken seçim kararı ile karşı karşıyayız.” dedi.

'ARTIK AKP DEMEK İSTİKRARIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL DEMEK'

Siyasi geleceğini kan üzerinden elde etmeye çalışanların, bunun günahının hem bu dünyada hem de öteki dünyada bulacağını anlatan Aydın şunları söyledi: “Bedelini ben bu dünyada ödeyeceklerine adım gibi eminim. Saray seçim istiyor bugün muhtarlara toplamış muhtarlar dizilmiş karşısına her hafta bunu yapıyor. Alkış tutmuşlar. Sen cumhurbaşkanı mısın, bir siyasi parti lideri misin, o zaman cumhurbaşkanlığını bırak Davutoğlu istifa etsin 12 Eylül’de kongreniz var gel AKP Genel Başkanı ol. Diyor ki ben fiilen başkanlığa geçtin. Öylemi koskoca Türkiye senin yaptığın bir ihtilal girişimi ile el değiştirdi, sende fiilen başkan oldun. Bu düşüncenin Türkiye bir kaosa, bir gürültüye sürükleyeceğini AKP’ye o verenler görmüyor mu? Artık AKP demek istikrarın önündeki en büyük engel demek. Türkiye’yi bu hale getiren bu ego patlaması. Kutuplaştırmak insanları ötekileştirmek kimseye yaşam hakkı tanımamak. İstikrar önündeki en büyük engel AKP’dir. Bir kişinin egosu uğruna ülkeyi seçime getirmek neyin nesidir.”

'DÜNYA TARİHİNİN EN BÜYÜK HIRSIZLIK OLAYLARI ORTAYA ÇIKARILDIĞI İÇİN BU İŞLER BAŞLATILDI'

“Bir taraftan özel okullara polis baskınları yapılırken bir taraftan da ellerinde roket atarlarla teröristler sokaklarda geziyor, bu tabloyu nasıl görüyorsunuz?” sorusuna Aydın, “Bir egonun bastırılmasına yönelik yürüyen işlemler. Bunun bir cadı avı olduğunu bütün Türkiye gördü ve kabul ediyor artık. Bu iş artık öyle boyutlara getirilmiştir ki bir kişinin egosunu bastırmak üzerine bu işlerin yürütüldüğünü herkes biliyor. Millet şundan emin, iyi biliyor. Bu neye karşılık yapıldı. Dünya tarihinin en büyük hırsızlık olayları ortaya çıkarıldığı için bu işler başlatıldı. Bu kadar hırsızlık olayı dünya tarihinde devlet büyüklerinin suçlandığını o zaman ki başbakanın çocuklarının da dahil olduğu bir sürecin yaşandığını hepimiz biliyoruz. 'Sen nasıl olur da benim bu eksiklerimi ortaya çıkarırsın'a yönelik yapılan bütün bu ataklar suçlu psikolojisinin 'elimde fırsat var ben sana gösteririm' düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Ama tarih bunu her zaman göstermiştir. Bu şekilde yapılan, yürütülen, bütün davranışlar yarın hukuktan döner. Yanlış yapanlar gün gelir hesabını verir.” cevabını verdi.