Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karadenizli çevrecilerle görüştüğünü 9 madde üzerinde mutabık kaldıklarını ifade ederek," Çevrecilerin taleplerini dinledim. Bunlardan birisi de yargının yürütmeyi durdurma kararına karşı, firma ve kamunun yargı kararlarına uymasıydı. Mahkeme kararının uygulanmadığı bir ülkede demokrasi, güçler ayrılığı ilkesi yok demektir. Biz bunu görüş birliği olarak notlarımız arasına aldık.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Trabzon Grand Zorlu Otel’de düzenlenen ‘Işıklar Sönmesin, Geleceğimiz Yanmasın’ başlıklı panele katıldı. Prof. Dr. Fuat Ercan, Yrd. Doç. Dr. Coşkun Erüz ve Mühendis Cengiz Göltaş’ın konuşmacı olarak katıldığı paneli CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu yönetti. Panel öncesi dinleyicilere hitap eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Karadeniz dünyanın en güzel yerlerinden birisi. Olağanüstü güzel vadileri var. Bu vadileri sadece biz koruyalım diye düşünmemişler. Uluslararası sözleşmelerle korunan vadiler var. Bütün dünyanın ilgi odağı olan vadiler var. Buraya şimdi HES’ler yapılıyor. Sulara sınırlamalar getiriliyor. Bütün bunlara karşı çıkmak her Karadenizli’nin boynunun borcudur. Özellikle bu konuda mücadele veren Karadenizli kadınlara şükranlarımızı sunuyorum. Sağ olun, var olun. Karadenizli kadınların nasıl mücadele ettiklerini biliyorum. Sizler hakkınızı sonuna kadar savunuyorsunuz. Hak aramak demokratik bir mücadeledir. İnsan olarak hakkımızdan vazgeçemeyiz. Nasıl bizim hakkımız varsa, unutmayın doğanın da hakkı vardır. Uçan kelebeğin de hakkı vardır. Öten kuşun da hakkı vardır. Biz insan olarak bütün canlılara sahip çıkmak zorundayız.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda geçen hafta sonu Trabzon’un Çaykara ilçesindeki bir HES şantiyesine düşen çığ felaketinde hayatını kaybeden 5 kişiye ve Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden polis memuruna başsağlığı diledi.