Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ekipleri, ellerindeki 4 sayfalık arama kararıyla Ankara'da bulunan İpek Medya Grubu, Koza İpek Holding, İpek Üniversitesi, Kanal Türk ve Akın İpek'in evine polis eşliğinde baskın düzenledi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’da Kanal Türk’ün İstanbul’daki binasına gelerek destekte bulundu. Tanal, “Bugün Türkiye’nin her yerinde terör örgütleri kol gezerken operasyon yapamıyorlar. Bu terör örgütlerine teslimiyet ruhunu gündemini değiştirmek için iş yerlerine baskın yapıyorlar. Ben bunu şiddetle kınıyorum arkadaşlar.” dedi.

Baskını hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mahmut Tanal, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde muhalif gruplara bu şekilde düşmanca saldırı kabul edilebilir bir durum değildir. Muhalif basına bir operasyonun başlatılacağı söyleniyordu ama ben gerçekten de böyle bir olaya inanmak istemiyordum. Bugün siz sizin gibi düşünmeyen, size oy vermeyen gruplara baskın yaparsanız yarın size oy vermeyen bakkala, berbere, hastaneye ve hukuk bürosuna baskın yaparsınız. Bu girişimci özgürlüğü tehdit eden bir durumdur. Demokratik hukuk olan devletlerde ha bir adamı idam etmişsiniz ha iş yerine bir operasyon yapmışsınız bunun idam kararından bir farkı yoktur.”açıklamasını yaptı.

Yaşanan baskının ülkedeki terör gündemini değiştirmek için yapıldığını ifade eden Tanal, “Bugün Türkiye’nin her yerinde terör örgütleri kol gezerken operasyon yapamıyorlar. Bu terör örgütlerine teslimiyet ruhunu gündemini değiştirmek için iş yerlerine baskın yapıyorlar. Ben bunu şiddetle kınıyorum arkadaşlar.” şeklinde konuştu.

“Gerek Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve gerek bizim Anayasamızın mevcut 28. Maddesinde ‘basın hürdür, sansür edilemez.’ Yani bugün burada basına yapılan baskın düşünce özgürlüğüne de yapılan baskındır.” Diyen Tanal, şunları söyledi: “İfade özgürlüğüne yapılan baskındır. Bilgilenme hakkına, öğrenme hakkına yapılan baskındır. Bana dokunan yılan bin yıl yaşasın mantığı bir tarafa atmak lazım. Bugün a grubuna yapılan baskın yarın b grubuna yapılmış olur. Basın özgürlüğünden yana olanlar, insan haklarından yana olan herkesin bu siyasi operasyona ses çıkarmasını diliyorum.”