Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili olarak, komisyonların kurulduğu gün hesabın sorulması gerektiğini söyledi. CHP, MHP ve HDP'nin yolsuzluklar konusunda müttefik olduğuna dikkat çeken Doğan, "Kim haram almışsa, beytülmala el sürmüşse, boğazında kalması doğru değil. Bunu kusacak herkes. Bundan kimse kaçamaz.” dedi.

Doğan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Burada düzenlenen basın toplantısında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Doğan, HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde ortaya koyduğu performansa dikkat çekti. 2023'e kadar sürecek denilen egemenliğin 8 Haziran sabahı noktalandığını belirten Doğan, "Bu sadece bir siyasi partinin hükümetten alınıp düşürülmesi değildir. HDP'nin aldığı sonuç Türkiye'de rejimin niteliğini kurtarmıştır. Türkiye'de demokrasi ya devam edecekti ya tek adam anlayışınıa evrilecekti. Bizim ülkede bu anlayışın sonucu, despot anlayışların egemen olduğu bir sürece bizi sokacaktı." şeklinde konuştu.

'HDP OLARAK HİÇBİR ŞEKİLDE KRİZ ÇIKARTMAYACAĞIZ'

HDP'nin seçime girerken verdiği 'Seni başkan yaptırmayacağız' sözünü hatırlatan Doğan, şunları söyledi: "Bunu gerçekleştirdik. Bu aynı zamanda AKP hükümetinin de düşüşü demekti. Ama hiçbir ülke hükümetsiz kalmamalı. Benim gruptan ve Genel Başkan'ımızın verdiği mesajlardan çıkardığım şu: Asla ve kat'a HDP Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi bir partisi olarak hiçbir şekilde tıkaç olmayacağız. Kriz çıkartmayacağız. Engelleyici olmayacağız. Menfi bir siyaset yapmayacağız. Yani Türkiye'de bir hükümetin kurulması için elimizden ne gerekirse, herkese açık çek vereceğiz. Hiçbir şekilde biz 'Şu kadar bakanlık verin, şurayı bize paylaştırın' diye bir talebimiz yok. Bir tek şey yapacağız. Türkiye'de bir barış süreci var biliyorsunuz. 2 yıldan beri devam ediyor. Bir tane şehit gelmedi çok şükür. Bir tane ciddi bir olay olmadı. Bu sürece kim sahiplik ederse, para, pul, bakanlık, toprak istemiyoruz, hiç kimseden hak etmediğimiz bir talepte de bulunmuyoruz. Yani çocuklarımız ölmesin. Buna hangi siyasi parti sahiplik ederse, ona açık çek veriyoruz. Bunun dışında bakanlık da istemiyoruz."

'YOLSUZLUKLAR KONUSUNDA HERKES MÜTTEFİK'

Çeşitli koalisyon formüllerinin konuşulduğuna dikkat çeken Doğan, "Biz istiyoruz ki kısa zamanda hükümet kurulsun. Çeşitli formüller konuşuluyor. CHP ve MHP'ye dışarıdan destek verebileceğimizi söylüyoruz. CHP-AKP koalisyonunun kurulmasını, işadamlarının, Avrupa'nın istediği bir koalisyon olarak görüyoruz. Daha istikrarlı olacağını biz de görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına da değinen Doğan, "Zaten yolsuzluk konusunda herkes müttefik biliyorsunuz. CHP de MHP de HDP de yolsuzluk konusunda zaten müttefik. Şu anda onun için hükümet olmasına gerek yok. Meclis açıldığı gün çalışmaya devam eder. Çünkü geçici bir hükümet var. Komisyonlar kurulduğu gün de vereceğiniz önergelerle hem 17 Aralık hem 25 Aralık'ın hesabını sorarsınız. Sorulması da gerekli. Memleketteki beytülmala el sürmüş, yetimin 5 kuruşunu çalmış adamın, bunun gırtlağında boğazında kalması doğru değil. Bunu kusacak herkes. Kim ne yapmışsa, haram almışsa bunun bedelini ödeyecek. Bugün olur, yarın olur. Bu tartışmasız. Bundan kimse kaçamaz." açıklamasını yaptı.

'GAZİANTEPSPOR HAZIRLIK KAMP TESİSİ TÜRGEV'E VERİLMİŞ'

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Gaziantep'e geldiğini duyduğunu aktaran Doğan, Gaziantepspor'un hazırlık kamp tesisinin TÜRGEV'E verildiğini söyledi. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren Doğan, "Yani Gaziantepspor'un, furbolcuların kamp yaptığı yerin TÜRGEV'e verilmesinin anlamı nedir ya? Hani Gaziantepspor'u severdiniz. Niye sahiplik etmiyorsunuz. Bu niye verildi demiyor musunuz? Gaziantep'in sahiplerine soruyorum. Kardeşim, bu vakfa burası niye verildi? Gaziantepspor'un en büyük eksiği tesisti. Biz geldiğimizde tesis yoktu, Gaziantepspor küme düşen takımdı. Önce tarla olacak ki sonra ekin alasınız. Tarla yoksa sporcu yetişmez. Bu çocuklar orada yetişiyordu. Şimdi bu gitti. Böyle vicdansızlık olur mu? Gaziantepspor gariban bir takım. Anadolu'nun mümtaz takımlarından birisiydi. Orası bir kamp tesisiydi. Bunu Gaziantepspor'a çok görüyorsunuz, bir vakfa veriyorsunuz. Ne yapacak o vakıf Gaziantep'te?" ifadelerini kullandı.

'DOLMABAHÇE MUTABAKATINDA BİR TANE TOPRAK PARÇALANMASI VAR MI?'

Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması için, kan dökülmesini önleyecek, bu konuda mutabık kalacak herkese açık çek veren bir siyasi parti olduklarını belirten Doğan, Dolmabahçe mutabakatını hatırlatarak, "Bu mutabakat çözüm sürecinin anahtarıdır. Onun içinde bir tane Kürt kelimesi, bir toprak parçalanması var mı? Eyalet sistemi var mı? Tek kelime yok. Demokratikleşme... Balıkesir ne istiyorsa, Diyarbakır için de aynı şeyi istiyoruz. İzmir için ne istiyorsak, Erzincan için de aynı şeyi istiyoruz. Demokratikleşme... Başka bir şey değil. Bunu gerçekleştirdiğiniz zaman barış sürecini tamamlamış olursunuz." vurgusunu yaptı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay da bütün siyasi partilere eşit mesafede olduklarını belirterek, şehre hizmet noktasında gerekli adımların atılması gerektiğine dikkat çekti.