MHP İzmir Milletvekili ve 1. bölge adayı Aslan Savaşan, şehrin ekonomisinin içinde bulunduğu durumu, yazılı bir açıklama yaparak rakamlarla anlattı. Savaşan'ın verdiği bilgiye göre İzmir’de bütün bankalarda kanuni takibe düşmüş kredi miktarı 2 milyar 377 milyon TL. En çok tüketici kredisi, kredi kartı, tekstil ve enerji sektörü kredileri takibe düşmüş durumda.

MHP Milletvekili Savaşan, açıklamasında, “AKP temsilcileri, ekonomiyle ilgili açıklama yaparken pembe dizileri aratmayacak derecede güzel manzarayı, cilalı sözlerle anlatıyorlar. Pekiyi İzmir için gerçek böyle mi? İzmir’de sektörlere göre kullanılan kredilerin tümü dikkate alındığında, 90 gün içerisinde herhangi bir geri ödeme yapılmadığından takibe düşmüş kredi kartı borcu 451 milyon TL. Vatandaşımızın kazandığı yetmiyor, yetmediği için kredi kartı borcunu ödeyemiyor. Bu tablodan kim sorumlu?” dedi.

İzmir’deki sektörlere göre batık kredi miktarlarını da açıklayan Aslan Savaşan, “İzmir’de 623 milyon TL tüketici kredisi takibe düşmüş, yani vatandaşımız, ihtiyacı için çektiği krediyi bankaya geri ödeyemiyor. Nerede iyi ekonomi, nerede refahtan, kalkınmadan bahsedenler? Toptan ticaret alanında 238 milyon TL takipte kredi var. İzmirli esnaf zor durumda. İzmir’de enerji sektörü çok zor durumda, 600 milyon TL kredi, bankalara geri ödenememiş. Bu rakamlar BDDK’nin, TÜİK’in rakamları. Maalesef AKP, son 13 yılda ülke ekonomisini sadece cilalı sözler söyleyerek idare edeceğini zannetti ama gerçekler ve rakamlar ortada; hayat pahalılığı ve gelirdeki azalma, insanları borçlarını ödeyemez hale getirdi.” şeklinde konuştu.