Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “7 Haziran seçim sonuçlarını beğenmeyen Saray’ın zorlamaları, tertipleri, planları ve ihtirasları ile gidilen 1 Kasım seçimlerinde de milletimiz bir kez daha AKP’ye dersini verecek ve son 13 yılın hesabını soracaktır.” dedi.

Celal Adan yazılı açıklama yaparak gündemi değerlendirdi. Adan’ın açıklaması şöyle: “Bu hesabın içinde artık ihanet olduğu belli olan sözde çözüm süreci ve bu süreç sonucunda iyice palazlanan terör örgütünün milletimize çektirdiği acılar vardır. Bu hesabın içinde hemen her gün gelen ve artık gazete haberlerinde dahi yer verilmeyen şehit cenazeleri vardır. Bu hesabın içinde Habur rezaletinden Dolmabahçe’ye kadar uzanan ihanet vardır. Bu hesabın içinde sesleri kısılmaya çalışılan şehit yakınları vardır.

Ayyuka çıkan yolsuzluklardan, 17-25 Aralık soygunlarından, Saray savurganlığından kaçış yoktur. Sadece özelleştirmelere, faize ve varlık satışlarına dayalı ekonomi zihniyetinin milletimize olan ağır maliyetinden kaçış yoktur. İktidar gücüyle korkutulan, sindirilen ve söz söyleyemez hale getirilen sivil toplumun tepkisinden kaçış yoktur.

Türkiye özellikle seçim sonrasında Saray’ın ihtiras ve hedeflerine hapsedilmiştir. AKP ve Sayın Başbakan sadece Saray’ın siyasi taşeronu ve maşasıdır. Bu taşeronluk öylesine bir hal almıştır ki; artık her şey Saray’ın insafına ve iradesine teslim edilmiştir. Saray, siyasetin tam göbeğine yerleşmiştir. Son Bakanlar Kurulu da Saray’a hizmet etmek üzere dizayn edilmiştir. Kabine’den çok ‘mektep kaçkınlarının’ toplandığı bir ‘toplama kampı’na benzemektedir. Bu kadar çok mektep kaçkınının Türkiye’ye ne kazandıracağı meçhuldür. Türkiye ‘yamalı bohça kabinesine’ emanet edilmiştir.

Bu kabine Milliyetçi Hareket Partisi’nin haklılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Seçimden sonraki süreçte partimiz ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli üzerine oynanan bütün oyunlar boşa çıkarılmıştır. Partimizi bölücülerle aynı masanın etrafında buluşturmaya çalışanlar, bu hesap için bütün güçleriyle kamuoyunu manipüle edenler, maaşlı trolleriyle üzerimize saldıranlar, algı operasyonu yapanlar yanılmışlardır.
Bizim üzerimize hesap yapanların kimlerle aynı masada buluştukları ortadadır. Zaten platonik aşk yaşadıkları bölücülerle nihayet resmiyette buluşmuşlardır. MHP’yi bölücülerle aynı resmin içine koymayı başaramayanlar, araya kaynattıkları mektep kaçkınlarıyla milletimizi kandıramazlar. Bu kabine sayesinde bölücülük AKP eliyle kurumsallaşmıştır. Devlet bölücülere teslim edilmiştir.

Bütün bunlar milletimizin gözü önünde gerçekleşmiştir. Ve çok şükür bu süreçte davasından ödün vermeyen yegane parti Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur. MHP kalesini düşürmeye kimsenin gücü yetmemiştir, yetmeyecektir."