Twitter fenomeni Fuat Avni’nin, oy hırsızlığı yapacaklarını iddia ettiği sandık görevlilerinin isim listesinde Niğde Müftülüğünde çalışan iki ismin yer almasını değerlendiren MHP Niğde milletvekili adayı Vedat Bayram, önlem alacaklarını söyledi. Bayram, "MHP teşkilatı teyakkuz durumunda. Türk milleti, oy atan insanlar teyakkuz durumunda. Doğruluk derecesi nedir bilmiyorum ama her iddiayı olabilecekmiş gibi ciddiye alıyoruz. Bu isimleri açıklanan arkadaşları uyarıyorum, bu hareketleriyle Türk milletini karşılarına alacaklar." dedi.

MHP Niğde milletvekili adayı Vedat Bayram, konuyla ilgili soru üzerine yaptığı açıklamada, "Her sandıkta 20 oy çalınması iddia ediliyor. Bizler sandığa sarılacağız. AKP hükümeti bu götürme işine iyi alıştı ama bu sefer MHP teşkilatı, sandık görevlilerimizle sandığa sahip çıkacağız. Emniyet teşkilatı nasıl suç işlenmeden önce önlem alıyorsa biz de bu iddianın öncesinde önlemini alacağız." açıklamasında bulundu.

Sadece AK Parti'ye yakın sendika üyelerinin sandık görevlisi olduğu iddiasını da değerlendiren Bayram, "Her yerde öğretmenler görevlendirilirken Niğde'nin Kitreli köyünde bir din görevlisi görevlendirilmiş. Bu da MHP teşkilatınca takip edilecektir. Her sandıktan gidebilecek 20 oya dikkat ediniz. Fuat Avni'nin yazdığı o iki isme de dikkat ediniz, Kitreli köyüne de dikkat ediniz. Bu seçimde neden Din-Bir-Sen üyesi, Eğitim-Bir- Sen üyesi öğretmenler sandık başlarına kondu da diğer sendika öğretmenleri dışlandı? Bizler MHP teşkilatı olarak her sandığa sahip çıkacağız, götürmeye alışan AKP'ye bu sefer izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.