Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, parti olarak terörün her türlüsünü lanetlediklerine vurgu yaparak, “Kirli bir süreç türkiye’yi rayından çıkardı. Devlet sistemi durmuş, terör ve kaos hâkim olmuştur. Hükümet teröre karşı, deve kuşu politikası yürütüyor.” dedi.

Ankara Tren Garındaki terör saldırısı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderler zirvesi talebi hakkında yazılı basın açıklama yapan Şefkat Çetin, ülkenin toplumsal birliği ve dirliğinin dün bir kere daha hedef alındığını belirtti. Çetin, Türkiye’nin güvenliğini ve vatandaşların esenliğini her türlü siyasi hesabın üzerinde tuttuklarını anlatarak, terör saldırısının ardından Ahmet Davutoğlu’nun ülkeyi yöneten başbakan olarak sorumluluğu almak yerine, meseleyi hükümet kurma tartışmalarıyla izah etmeye çalışmasını kınadı.

MHP’li Çetin, “Davutoğlu’nu bir kerecik olsun Türkiye’yi kendisinin yönettiğini ve başbakan olduğunu hatırlamaya davet ediyoruz.” diye devam ederek, Türkiye’nin çok uzun süredir yönetim boşluğu yaşadığı ve kontrol edilemez bir şekilde kaosa sürüklendiğinin çok açık olduğunu belirtti.

Çetin, şunları kaydetti: “Yaşanan yolsuzluk ve hırsızlıklar başta olmak üzere bütün hukuksuzlukları örtmek ve saltanatlarını korumak için anayasanın ve yasaların yok sayıldığı kirli bir süreç Türkiye’yi rayından çıkarmıştır. Türkiye son on yılda neredeyse bütün kurumlarının destabilizasyona uğradığı ağır bir travma yaşamaktadır. Bölücü terör dağlardan şehirlere inmiş, çözüm süreci sayesinde gücüne güç kattığı silah, patlayıcı ve militanlarıyla şehirlerimizde hâkimiyet alanları ilan edecek cüreti bulmuştur. Kevgire dönen sınırlarımızdan IŞİD, PKK ve PYD militanları günübirlik Suriye ve Irak’a savaşa gidip gelmekte, hastanelerimizde tedavi edilmektedir.
Yeni Türkiye söylemleriyle başkanlık sevdası peşinde koşan ve rejimin filen değiştiğini ilan eden Tayyip Erdoğan, belli ki eskiyi yıkmadaki başarısını yeniyi kurarken gösterememiştir. Türkiye’de bugün devlet sistemi durmuş, resmen kaos ve terör hakim olmuştur.”

TEK YAPABİLDİKLERİ MAZEREK ÜRETMEK

Yaşanan süreç göz önüne alındığında en temel hatanın, AK Parti iktidarının terör örgütleriyle yakın ve tehlikeli ilişkiler kurması olarak görüldüğünü vurgulayan Şefkat Çetin, şunları aktardı: “Aynı şekilde ülkemizin güvenlik bürokrasisinin fazlasıyla siyasallaştırılması ve asli sorumluluğu olan ülkenin ve milletin güvenliğini sağlamak yerine bir siyasi kadronun özel örgütü görüntüsü vermesi ciddi zafiyet oluşturmaktadır.
Dünyanın her yerinde güvenlik ve istihbarat teşkilatlarının ilk vazifesi önleyici tedbirler almaktır. Devletin istihbarat ve güvenlik teşkilatını itfaiye teşkilatından ayıran önleyici olmalarıdır. Aksi takdirde yangın çıktıktan sonra söndürmeye çalışan itfaiye gibi davranarak terör olaylarının önü alınmaz. Türkiye’de son yıllarda yaşanan çok sayıda büyük ölümlü terör eylemleri, güvenlik ve istihbarat teşkilatlarımızın ne yazık ki sınıfta kaldığını göstermektedir. Ankara’da Ulus ve Kumrular’da, Reyhanlı’da ve Tren Garındaki vahşi terör saldırılarını önceden öğrenerek tedbir alamayanlar, facia sonrasında sorumluyu bulsalar bile devletin caydırıcılık gücü yitirilmekte ve tekrarının önüne geçilememektedir.

Türk devletinin ve hükümetinin ilk görevi, ülkenin her neresinde yaşıyor olursa olsun bütün vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamaktır. Yaşanan her terör saldırısının ve kaybedilen canların sorumlusu, doğrudan hükümet ve güvenlik bürokrasisidir. Tren garında 100’e yakın ölü ve 400 yaralı varken, içişleri bakanının ‘Herhangi bir güvenlik sorunu yok’ açıklaması tam bir deve kuşu politikasıdır. Başbakan ve bütün sorumluların tek yapabildiği mazeret üretmekten ibarettir.”

AKP; İKTİDAR İÇİN TÜRKİYE'Yİ ZORLA SEÇİME SÜRÜKLEDİ

Başkent'in göbeğinde terör saldırısıyla vatandaşların katledilmesine engel olamayan Davutoğlu’nun, bir başbakan olarak sorumluluğu üstlenmek yerine mazeretlerin arkasına saklanmasının suçluluk psikolojisi olduğunu kaydeden MHP Genel Başkan yardımcısı Çetin, “Orduya kumpasa, emniyeti dağıtmaya, istihbaratı siyasallaştırmaya çalışmasalar Türkiye zaafa düşmez, ne askerimiz polisimiz, ne de sivil vatandaşlarımız canından olmazdı. Gösterilen yalancı baharın aksine arka planda her şeyin kötüye gittiğini fark eden milletimizin ferasetiyle tek başına hükümet yetkisi verilmeyen AKP kadroları, her şeye rağmen iktidar gücünü bırakmamak için Türkiye’yi zorla yeni bir seçime sürüklemiştir.” dedi.

CANI YANAN BU MİLLET HESABI EN KISA ZAMANDA MUTLAKA SORACAKTIR

Açıklamasını “Türkiye’nin yaşadığı kaos ortamı öylesine büyüktür ki, muhalefetle yapacakları hiçbir görüşme yaşanan olaylardaki sorumluluklarını azaltmayacaktır.” şeklinde sürdüren Çetin, şunları belirtti: “Güvenlik sorunu nedeniyle ülkenin acil bir hükümete ihtiyacı olduğu düşüncesiyle hazırlık yapan MHP’yi ‘hayırcı’ ilan edecek kadar gözlerini karartan ve seçim bahanesiyle kaosa fırsat verenler bu isimlerdir. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin görüşme talebini reddetmesinin sebebi, Davutoğlu’nun terörle mücadeledeki zafiyette sorumluluğu olmasıdır. Ahmet Davutoğlu ve Tayyip Erdoğan terörle mücadelede samimi iseler evvela teröre cesaret veren çözüm ihanetinden vazgeçtiklerini, içinde sakladıkları buzdolabının fişini çektiklerini ilan etmelidirler. MHP terörü ve teröristi lanetlediği gibi, terörü destekleyenlerin ve teröre göz yumanların da en büyük düşmanıdır.

Türkiye yeniden gerçek bir millet ve tek vücut olduğunu hatırlamalı, her türlü ayrılıkçı ve ayrıştırmacı politikalara karşı tavrını göstermelidir. Devlet hukuk zemininde görevini yapar hale getirilmeli, başta güvenlik ve yargı birimleri olmak üzere bütün organlar anayasadan aldıkları yetkilerini tekrar kullanmaya başlamalıdır. Görevlerini yapmayanlardan hesabı ise canı yanan bu millet en kısa zamanda mutlaka soracaktır.”