Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, vatandaşın ödeyemediği bireysel kredi borcunun bir yılda yüzde 58 arttığını bildirdi.

Milltvekili Günal, yaptığı yazılı açıklamada, kredi kartı borcunun 3 milyondan 5,6 milyona çıktığını kaydetti. Günal, "İhtiyaç kredileri doğrudan ihtiyaç için çektikleri krediler yüzde 58 artmış bir yıl içerisinde. Açıkçası, böyle bir şeyi bu zamanda anlayabilmek mümkün değil. Bunlarla uğraşıp bunlara çözüm bulacak yerde yandaşlara gidiyorsunuz. Kredi kartı borcunun bir yılda arttığı noktaya bakın. Geçen seneden bu seneye, 3 milyon 103 bin iken şimdi 5,6'ya çıkmış. Aynı şekilde ihtiyaç kredisi, yüzde 58 artmış. Vatandaşın ödeyemediği takipteki kredileri çözümlemek, bunlarla ilgili konular üzerinde durmak yerine AKP Hükümeti ekonomi bürokrasisi, bankacılıkla ilgili bürokrasi, bize getirip burada birtakım düzenlemeler dayatıyor." ifadelerini kullandı.

Ülkede bunlar olurken AK Parti hükûmetinin hiç bir şey olmamış gibi kafasını deve kuşu misali kuma soktuğunu öne süren Günal, TOMA'ların AK Parti hükümetini sandıkta koruyamayacağını, AK Parti'nin eyleme dökemediği ekonomide teşvik planlarını 7 Haziran'dan itibaren MHP iktidarında gerçekleştireceklerini savundu.

TMSF bünyesindeki şirketlerin AK Parti'li yandaş işadamlarına peşkeş çekildiğini, ihalesiz olarak her seferinde bedelinin çok altında fiyatlarla verildiğini ileri süren Günal, insanların “Sancak ailesinin Erdoğan ailesiyle bir yakınlığı mı var? 'Sancak'lar Erdoğan’ın kanatları altında mı?” diye sorduğunu ifade etti.

Bir ihalenin bedeli 985 milyondan 751 milyona yani muhammen bedelden 234 milyon aşağıya tek teklifle nasıl verildiğine herkesin şaşırdığının altını çizen Günal, "Vicdanınız hiç mi sızlamaz? ‘BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş.’, borçlarını ödeyemedi diye TMSF'ye yani devletin kurumuna geçmiş, Ethem Sancak’ın alması için TMSF ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı eliyle firmanın borçlarının sıfırlanmış ve batık şirket sorunsuz hale getirildikten sonra basında da yer aldığı gibi kılçıksız şekilde satışı yapılmıştır. Daha doğrusu bir yandaş medya oluşturmak için, TMSF bünyesine geçen Çukurova Grubu'nun basın kuruluşlarını, medya kuruluşlarını yandaşlaştırmak için yapılan bir operasyondur. Arkasından, yüzde 49 hissesini geçen Haziran ayında Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi’ne satmıştır. Acaba kaça aldı, kaça sattı? Bir taraftan, Katar'ın Silahlı Kuvvetleri Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ortak oluyor. Gündeme gelince bir de baktık, Çin'den füze alınmasıyla da bunun alakası var, çünkü füze savunma sistemlerinin fırlatma aracı olarak kullanılacak olan araçlarda, kamyonetlerde yine BMC'yle anlaşma yapılmış." ifadesini kullandı.