MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Sayın Cumhurbaşkanı'yla onun birisi, jöleli olan birkaç danışmanı, ekonomiyi kimseden sormadan 'her türlü şeyi bilir' bir şekilde yönetiyorlar. Kılavuzu jöleli olanın burnu krizden kurtulmaz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendi işine bakması lazım, bu işleri aynen dediği gibi Merkez Bankası'na, ilgili bakanlara bırakması lazım." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 77. birleşimi saat 14.00'da açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. HDP grubu tarafından verilen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağı hakkındaki görüşmeler devam ediyor.

MHP Milletvekili Mehmet Günal, kalkınmadan, ekonomiden bahsedildiğini ama tamamen siyasi gündeme kilitlenmiş kısır çekişmelerle, sanal kayıkçı kavgalarıyla gündemin meşgul edildiğini ifade etti. "Kalkınma Bakanlığı var, kalkınma yok, adı var. Plan var, uygulama yok. Eylem planı var, eylem yok." diyen Günal, Meclis'in, sadece birkaç siyasi şeyin çıkarıldığı bir yer hâline geldiğine dikkat çekti.

"Sayın Cumhurbaşkanıyla onun birisi, jöleli olan birkaç danışmanı, ekonomiyi kimseden sormadan 'her türlü şeyi bilir' bir şekilde yönetiyorlar. Bu nasıl bir iştir Sayın Bakanım?" diyen Günal, "O ona çakıyor, öteki bir şey diyor. Sayın Cumhurbaşkanı hepsine birden kızıyor, sonra topluyor böyle garip garip toplantılar yapılıyor. Böyle bir ekonomi anlayışı olur mu, böyle bir yönetim anlayışı olur mu, böyle bir kalkınma olur mu? Yani bir gün diyorsunuz ki: 'Bu faizleri yükseltenler, düşürmeyenler vatan hainidir.' İki gün sonra buluşuyorsunuz, hiçbir şey olmamış gibi açıklama yapılıyor. Ekonomiden sorumlu bir sürü bakan var ama hiçbiri diğeriyle oturup herhâlde görüşemiyor. Ekonomi Koordinasyon Kurulu yapılıyor, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndaki 4 bakanın 2'si bu tarafa geçmiş Erdoğancı olmuş, daha doğrusu gazcı olmuş, öbürü bu tarafa geçmiş, Gülcü olmuş yani frenci olmuş. 2 tanesi kalkıyor, diğer 2'sini faiz lobisi olmakla suçluyor Sayın Erdoğan'dan tarafta yer alıp. Böyle bir çekişme içerisinde... Peki, o sorunlar nasıl çözülecek Sayın Bakanım?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İşi tatlıya bağladık" dediğini hatırlatan MHP'li Günal, "Herhâlde tatlı yemişler, ondan dolayı 'tatlıya bağladık' diyor. Anlamadım, nasıl tatlıya bağlandıysa! Yahu, vatana ihanet suçlaması nasıl tatlıya bağlanır? Faiz düştü mü? Düşmedi. Bizim haberimiz yok, Para Politikası Kurulu toplandı da bir karar mı aldı? Almadı. Peki, neyi tatlıya bağladı, kim kimden özür diledi, ben bunu anlamadım. 'Böyle bir ekonomi yönetimi olur mu?' diye onun için söylüyorum." ifadelerini kullandı.

"Böyle bir yönetim olamaz." diyen Günal, şunları söyledi: "Daha veciz söylemem gerekirse 'Kılavuzu jöleli olanın burnu krizden kurtulmaz.' Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendi işine bakması lazım, bu işleri aynen dediği gibi Merkez Bankası'na, ilgili bakanlara bırakması lazım. Ama az önce belirttiğim gibi, şimdi bakanlara bakıyoruz farklı yerlerde, Ekonomi Bakanı'na bakıyoruz başka bir şey söylüyor, öbür taraftan sürekli eylem planı çıkarmışız. Öncelikli konumuz ne, neden yükseliyor?"